Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1x1 cm. Leg de zoete aardappel op de bakplaat. Haal de onderkantjes van de kalettes en leg de kalettes op de bakplaat. Besprenkel de kalettes en zoete aardappel met olijfolie, zout en peper. Bak deze ongeveer 15 minuten in de oven tot de groenten mooi gaar zijn.
Kook intussen de orzo in water met een bouillonblokje gaar in ongeveer 10-12 minuten. Giet de orzo af en doe deze in een slakom.
Kruimel de feta over de orzo, voeg de cranberries en de gegrilde zoete aardappel en kalettes toe.
Maak nu de dressing door de olijfolie, ahornsiroop, zout en peper te mengen. Sprenkel over de salade. Eet smakelijk!
Notities
Kinderen vinden deze salade vaak lekker als je de kalettes (of spruitjes) achterwege laat.