Deze vegetarische courgettesoep met doperwten en feta zit vol (verstopte) groente, is super makkelijk om te maken en erg smaakvol! Het originele recept komt uit SIMPEL, een populair kookboek van Ottolenghi. Het is een hele lichte en gezonde soep. Eet de soep met een stuk brood en je hebt een heerlijke maaltijdsoep, die het ook goed doet bij kinderen!
Zet een soeppan klaar en warm de olijfolie hierin op, op halfhoog vuur. Snij de knoflookteentjes fijn en bak deze kort in de olijfolie. Let op dat de teentjes niet gefrituurd worden, dat smaakt niet lekker.
Was intussen de courgettes en snij deze in blokjes. Voeg de courgette toe aan de knoflook en bak 3 minuten mee. Breng de courgettes op smaak met zout en peper.
Giet het water en de bouillonblokjes bij de courgettes en kook de soep op hoog vuur. Laat de soep ongeveer 7 minuten koken, tot de courgette gaar is. Voeg nu de doperwten en de basilicumblaadjes toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een egale soep.
Garneer de soep met een scheutje olijfolie, wat gekruimelde feta en wat citroenrasp. Serveer eventueel met brood, dan heb je een heerlijke maaltijdsoep.
Notities
Soep is een fijne manier om ongemerkt wat meer groenten binnen te krijgen bij je kind. Courgettesoep wordt bij ons thuis goed gegeten!
Voor de kids laat ik de feta en citroenrasp achterwege, maar als jou kind dat lekker vindt, kun je dat natuurlijk prima geven!