Vegetarische courgette soep met doperwten en feta

De lekkerste courgettesoep

Courgettesoep van Ottolenghi

Deze vegetarische courgette soep is niet alleen simpel om te maken, het originele recept komt ook nog eens uit het populaire kookboek van Ottolenghi: SIMPEL. Ik ben gek op Ottolenghi’s recepten en dit kookboek kan ik je ook absoluut aanraden. Ik heb zijn recept een kleine twist gegeven en maakte deze vegetarische courgettesoep met doperwten en feta. Echt het proberen waard!

Meal preppen

Deze courgettesoep is super handig om te meal preppen! Ik heb deze soep op mijn vrije dag gekookt, in de koelkast bewaard en de volgende dag na een drukke werkdag en opvangdag van de kids heerlijk van dit soepje genoten.

Ben je op zoek naar meer lekkere en gezonde vegetarische maaltijden die je handig kunt mealpreppen? Dan zal ik hieronder nog een aantal toppers voor je op een rijtje zetten! Stuk voor stuk het proberen waard 🙂

Vaker Vega online cursus

Wil jij vaker vegetarisch eten?

✓ Maar weet je niet waar je moet beginnen?

✓ Of hoe je het kunt volhouden?

✓ Of heb je niet genoeg inspiratie?

Doe mee met de 5-weekse laagdrempelige cursus Vaker Vega!

Na de cursus heb je voldoende handvatten en inspiratie om vaker vega voor jou tot een succes te maken.

Vegetarische lasagne Bolognese met linzen
Deze lasagne Bolognese met linzen is de perfecte vegetarische variant op de klassieke lasagna Bolognese. De tomatensaus is gemaakt op basis van groente en linzen. Een top recept, ook voor vleeseters! De bechamelsaus maak je heel eenvoudig zelf.
Bekijk recept
Vegetarische lasagne met veel groente
Panzanella salade
Koken met restjes is nog nooit zo lekker geweest! Heb je wat restjes brood en groente over? Maak een lekkere Panzanella salade. Dit recept is super simpel: je tovert binnen 10 minuten een klassieke Italiaanse salade en je hebt meteen je restjes goed besteed! Duurzaam vegetarisch en kidsproof receptje! Een ideale vegetarische ‘s zomerse maaltijd, zowel voor thuis, als op de camping!
Bekijk recept
Italiaanse broodsalade restjes
Ovenschotel met romanesco en aardappelschijfjes
Deze vegetarische ovenschotel met romanesco en aardappelschotel is het ideale comfort food. De romanesco kun je trouwens prima vervangen door broccoli of bloemkool. Een lekker romige ovenschotel met een krokant korstje.
Bekijk recept
Vegetarische ovenschotel aardappel bloemkool broccoli

Snelle en gezonde maaltijdsoep

Naast dat deze vegetarische courgette soep licht en gezond is, zit de soep ook nog eens vol met (verstopte) groente! Ook voor kinderen is deze soep echt een topper! Je pureert de soep namelijk met een staafmixer tot een egaal geheel . Hierdoor verdwijnen de stukjes groente en wordt je soep heerlijke romig en zacht!

Hieronder heb ik de ingrediënten voor je op een rijtje gezet. Ik kan deze soep iedereen aanraden en daarom deel ik het recept, met wat kleine aanpassingen, op mijn blog! Serveer de soep met wat brood en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd!

Ingrediënten vegetarische courgette soep:

  • 50 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 courgettes
  • 1,5 blokje groenten bouillon
  • 750 ml water
  • 250 gram doperwten diepvries
  • 10 blaadjes basilicum
  • 75 gram feta
  • 0,5 rasp van een citroen
  • zout
  • peper

Ottolenghi recepten

Ben jij net als ik een Ottolenghi fan? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik heb namelijk nog meer heerlijke Ottolenghi recepten online staan. Ik ben gek op de tomatenbulgur met gegrilde aubergine. Daarnaast maak ik vaak deze hartige taart met snijbiet en in de herfst is deze hartige taart met pompoen en wortel. Stuk voor stuk geweldige gerechten! In de winter kan je ik spruitjes risotto van Ottolenghi ook zeker aanbevelen!

Tomatenbulgur met gegrilde aubergines en citroenyoghurt van Ottolenghi
Deze tomatenbulgur met gegrilde aubergines en citroenyoghurt is een recept uit het SIMPEL kookboek van Ottolenghi. Het is een super smaakvolle vegetarische maaltijd. Niet moeilijk om te maken, maar je moet wel even de tijd nemen om de aubergines goed te bereiden. 
Bekijk recept
Bulgur met tomaat, aubergine en citroenyoghurt van Ottolenghi
Hartige taart met snijbiet à la Ottolenghi
Ottolenghi heeft mij geinspireerd met deze heerlijke hartige taart met snijbiet! Ben jij op zoek naar het ideale recept om je snijbiet / warmoes in te verwerken? Deze quiche is dat recept! De smaken zijn optimaal in balans, waardoor je een heerlijke vegetarische hartige taart krijgt! 
Bekijk recept
Quiche met snijbiet / warmoes, geinspireerd op Ottolenghi
Risotto met spruitjes à la Ottolenghi
Deze risotto met spruitjes en blauwe kaas is een top vegetarisch gerecht! Zelfs als je niet van spruitjes houdt, is dit gerecht een aanrader. Het recept is gebaseerd op een recept van Ottolenghi. Met spruitjes, blauwe kaas en citroen maak je een super verrassend vegetarisch gerecht!
Bekijk recept
Risotto vegetarisch Ottolenghi
De lekkerste courgettesoep

SIMPEL courgettesoep

Deze vegetarische courgettesoep met doperwten en feta zit vol (verstopte) groente, is super makkelijk om te maken en erg smaakvol! Het originele recept komt uit SIMPEL, een populair kookboek van Ottolenghi. Het is een hele lichte en gezonde soep. Eet de soep met een stuk brood en je hebt een heerlijke maaltijdsoep, die het ook goed doet bij kinderen!
2.34 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Fusion
Trefwoord: Courgette, Courgettesoep, Kidsproof, Soep, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 courgette
  • 1,5 blokje groenten bouillon
  • 750 ml water
  • 250 gram doperwt diepvries
  • 10 blaadjes basilicum
  • 75 gram feta
  • 0,5 rasp citroen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet een soeppan klaar en warm de olijfolie hierin op, op halfhoog vuur. Snij de knoflookteentjes fijn en bak deze kort in de olijfolie. Let op dat de teentjes niet gefrituurd worden, dat smaakt niet lekker. 
  • Was intussen de courgettes en snij deze in blokjes. Voeg de courgette toe aan de knoflook en bak 3 minuten mee. Breng de courgettes op smaak met zout en peper. 
  • Giet het water en de bouillonblokjes bij de courgettes en kook de soep op hoog vuur. Laat de soep ongeveer 7 minuten koken, tot de courgette gaar is. Voeg nu de doperwten en de basilicumblaadjes toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een egale soep. 
  • Garneer de soep met een scheutje olijfolie, wat gekruimelde feta en wat citroenrasp. Serveer eventueel met brood, dan heb je een heerlijke maaltijdsoep. 

Kidsproof tips

  • Soep is een fijne manier om ongemerkt wat meer groenten binnen te krijgen bij je kind. Courgettesoep wordt bij ons thuis goed gegeten! 
  • Voor de kids laat ik de feta en citroenrasp achterwege, maar als jou kind dat lekker vindt, kun je dat natuurlijk prima geven!

Voedingswaarde

Calorieën: 177kcal

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling




7 reacties op Vegetarische courgette soep met doperwten en feta