Deze winter heb ik geëxperimenteerd met boerenkool en ik maakte daarom ook boerenkoolchips. Boerenkoolchips maak je van verse boerenkool die je bij de groentenboer koopt, of zoals ik in een groententas hebt zitten. Het is ontzettend makkelijk! Je snijd de boerenkool in grove stukken, legt ze op een bakplaat met bakpapier, bestrooit ze met olijfolie, zout en komijnzaad en bakt ze 8 minuten in de oven. That's it! Makkelijk toch?
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
Was en droog de boerenkool, verwijder de steeltjes en harde nerven en snijd de bladeren in grove stukken. Leg de boerenkool stukjes op de bakplaat.
Sprenkel de olijfolie over de boerenkool en strooi het zout en komijnzaad erover. Je kunt ook andere kruiden gebruiken, experimenteer eens wat jij lekker vindt!
Bak de chips 8 minuten in de oven, tot de kool knapperig is. Laat de chips even afkoelen en ze zijn klaar om gesnackt te worden!
Notities
Als je een kind vertelt dat dit chips zijn, geef ik je goede kans dat jouw kind deze boerenkoolchips eet. Want ja, welk kind lust er geen chips?