Deze winter heb ik geëxperimenteerd met boerenkool en ik maakte daarom ook boerenkoolchips. In Amerika zijn ‘kale chips’ ontzettend hip en ik snap het wel, het is namelijk super makkelijk en een stuk gezonder dan de meeste andere tussendoortjes en snacks.

Boerenkoolchips maak je van verse boerenkool die je bij de groentenboer koopt, of zoals ik in een groententas hebt zitten. Je snijd de boerenkool in grove stukken, legt ze op een bakplaat met bakpapier, bestrooit ze met olijfolie, zout en komijnzaad en bakt ze 8 minuten in de oven. That’s it! Makkelijk toch?

Zelfs mijn zoontje die niet van ‘blaadjes’ houdt heeft de chips gegeten en vond het lekker. Dat komt vast door de olijfolie en het idee dat hij chips eet :). Maar goed, beter boerenkoolchips dan een zak chips van de supermarkt. Vandaag deel ik het recept voor boerenkool chips met je.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Boerenkoolchips

Deze winter heb ik geëxperimenteerd met boerenkool en ik maakte daarom ook boerenkoolchips. Boerenkoolchips maak je van verse boerenkool die je bij de groentenboer koopt, of zoals ik in een groententas hebt zitten. Het is ontzettend makkelijk! Je snijd de boerenkool in grove stukken, legt ze op een bakplaat met bakpapier, bestrooit ze met olijfolie, zout en komijnzaad en bakt ze 8 minuten in de oven. That’s it! Makkelijk toch? 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangSnack
KeukenFusion
TrefwoordBoerenkool, Chips, Gezond, Kale, Kidsproof, Vegetarisch
Porties4

Ingrediënten

  • 300 gram boerenkool bij de groentenboer
  • olijfolie
  • zout
  • komijnzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar. 
  • Was en droog de boerenkool, verwijder de steeltjes en harde nerven en snijd de bladeren in grove stukken. Leg de boerenkool stukjes op de bakplaat. 
  • Sprenkel de olijfolie over de boerenkool en strooi het zout en komijnzaad erover. Je kunt ook andere kruiden gebruiken, experimenteer eens wat jij lekker vindt!
  • Bak de chips 8 minuten in de oven, tot de kool knapperig is. Laat de chips even afkoelen en ze zijn klaar om gesnackt te worden! 

Kidsproof tips

  • Als je een kind vertelt dat dit chips zijn, geef ik je goede kans dat jouw kind deze boerenkoolchips eet. Want ja, welk kind lust er geen chips?