Zelf crackers maken is helemaal niet moeilijk en heel er lekker! Sterker nog, het is heel makkelijk en leuk om te doen samen met met je kind. Zo heb je een gezonde snack voor jezelf en je kind én een leuke activiteit om samen te doen.
300grambloemik maakte zelf bloem van havermout, maar het kan met elk soort bloem!
35gramzaadjes bv maanzaad of sesamzaad
14grambakpoeder
3gramzout
50gramgeraspte kaas
60 ml olijfolie
150-300mlwater
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden en zet alvast een bakplaat klaar met bakpapier.
Meng de bloem, zaadjes, bakpoeder en zout in een grote kom. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken met deeghaak!
Voeg nu de olijfolie toe en roer goed door met een spatel of je deeghaak. Voeg steeds een klein beetje water toe, totdat het deeg 1 grote bol wordt. Bij mij was dit na 300 ml water, maar het kan ook zijn dat jij iets minder water nodig hebt. Voeg dus kleine beetjes toe, dan weet je vanzelf of je goed zit. Meng tot slot de geraspte kaas erdoor.
Bestrooi het aanrechtblad met bloem en rol hier je deeg op uit. Je deeg moet ongeveer 1-1,5 cm dik zijn, afhankelijk van of je dunnere of dikkere crackers wilt. Steek nu met je uitsteekvormpjes de crackers uit en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de crackers met kwastje met wat olijfolie. Bak de crackers in ongeveer 10-12 minuten goudbruin in de oven. Enjoy!
Notities
Kinderen vinden deze crackers al snel lekker omdat ze er leuk uitzien. Gebruik de favoriete uitsteekvormpjes om je kind enthousiast te krijgen.
Laat eventueel de zaadjes en/of de kaas achterwege.