Ik ben gek op hartige snacks. Chips, nootjes, crackers, kom maar door! Gezond of ongezond, het maakt me niet uit… Of ja, dat maakt me eigenlijk wel uit… Natuurlijk vind ik ongezond ook heerlijk, maar gezond is natuurlijk beter. Ook voor kids. Daarom maakte ik onlangs samen met Joppe deze crackers. Het recept is echt heel erg simpel, makkelijk en snel! En het is leuk om te doen. Joppe ging helemaal los met de dinosaurus uitsteekvormpjes. Ik deel vandaag het recept!

Zelf crackers maken

Zelf crackers maken is helemaal niet moeilijk en heel er lekker! Sterker nog, het is heel makkelijk en leuk om te doen samen met met je kind. Zo heb je een gezonde snack voor jezelf en je kind én een leuke activiteit om samen te doen. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangLunch, Snack
KeukenFusion
TrefwoordCrackers, Geitenkaas, Kidsproof, Zelfgemaakt
Porties25 koekjes

Ingrediënten

  • 300 gram bloem ik maakte zelf bloem van havermout, maar het kan met elk soort bloem!
  • 35 gram zaadjes bv maanzaad of sesamzaad
  • 14 gram bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 50 gram geraspte kaas
  • 60 ml olijfolie
  • 150-300 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en zet alvast een bakplaat klaar met bakpapier. 
  • Meng de bloem, zaadjes, bakpoeder en zout in een grote kom. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken met deeghaak!
  • Voeg nu de olijfolie toe en roer goed door met een spatel of je deeghaak. Voeg steeds een klein beetje water toe, totdat het deeg 1 grote bol wordt. Bij mij was dit na 300 ml water, maar het kan ook zijn dat jij iets minder water nodig hebt. Voeg dus kleine beetjes toe, dan weet je vanzelf of je goed zit. Meng tot slot de geraspte kaas erdoor. 
  • Bestrooi het aanrechtblad met bloem en rol hier je deeg op uit. Je deeg moet ongeveer 1-1,5 cm dik zijn, afhankelijk van of je dunnere of dikkere crackers wilt. Steek nu met je uitsteekvormpjes de crackers uit en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de crackers met kwastje met wat olijfolie. Bak de crackers in ongeveer 10-12 minuten goudbruin in de oven. Enjoy! 

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden deze crackers al snel lekker omdat ze er leuk uitzien. Gebruik de favoriete uitsteekvormpjes om je kind enthousiast te krijgen.
  • Laat eventueel de zaadjes en/of de kaas achterwege. 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99