Fried rice is altijd goed! Hoe simpeler, hoe beter. Deze fried rice maakte ik met doperwten, roerei en ananas. Het recept is makkelijk om te maken, dus ga ervoor :)!
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
Verwarm de arachideolie in een hapjespan of wok. Voeg de cashewnoten toe en back deze totdat ze bruin worden. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Haal de cashews uit de pan en zet ze even apart in een bakje.
Snij de knoflook fijn. Schil de gember en snij deze ook fijn. Doe de knoflook en gember in de hapjespan. Voeg eventueel nog wat arachideolie toe en bak de knoflook en gember ongeveer 1 minuut. Voeg nu de doperwten toe en bak deze 2 minuten mee. Doe de rijst nu in de hapjespan en roer goed zodat de doperwten lekker door de rijst gemengd zijn.
Maak nu een kuiltje in het midden van je pan en schuif de rijst naar de zijkant van de pan. Doe de sesamolie (niet meer dan 1 theelepel!) in het kuiltje en voeg nu de 2 eieren toe. Roer de eieren een paar minuten in het kuitje zodat je een soort roerei krijgt. Breng het ei op smaak met wat zout en peper. Roer het ei door de rijst en voeg de cashewnoten en de ananasblokjes (zonder sap) toe. Serveer met wat tomaten chutney en/of sojasaus
Notities
Kinderen vinden fried rice vaak heel lekker! Deze variant is ook echt super kindvriendelijk doordat er niet veel in zit. De meeste kids houden wel van doperwten, ei en ananas. Serveer de cashewnootjes eventueel apart.