Fried rice met ananas

Gebakken rijst met ananas, cashewnoten, roerei en doperwten

Ik had ineens heel veel zin in fried rice. Fried rice is altijd goed! Hoewel ik fan ben van gerechten vol met groenten, geldt voor mij bij fried rice: hoe simpeler, hoe beter. Deze fried rice maakte ik met doperwten, roerei, cashewnoten en ananas. Het recept is makkelijk om te maken en zelfs een vleeseter mist geen vlees in dit gerecht. Kinderen vinden deze fried rice meestal lekker door de zoete ananas en de doperwten, dus dit is een family friendly recept!

Serveer de fried rice met wat geroerbakte groenten en lekkere tomaten chutney.

Gebakken rijst met ananas, cashewnoten, roerei en doperwten

Fried rice met ananas

Fried rice is altijd goed! Hoe simpeler, hoe beter. Deze fried rice maakte ik met doperwten, roerei en ananas. Het recept is makkelijk om te maken, dus ga ervoor :)!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Aziatisch, Fusion
Trefwoord: Fried rice, Gebakken rijst, Kidsproof, Nasi, Rijst, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram rijst
  • 2 eetlepels arachide olie of zonnebloemolie
  • 100 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 250 gram doperwt
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eieren
  • 340 gram ananas 1 groot blik

Optioneel

  • 1 portie tomaten chutney
  • sojasaus

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verwarm de arachideolie in een hapjespan of wok. Voeg de cashewnoten toe en back deze totdat ze bruin worden. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Haal de cashews uit de pan en zet ze even apart in een bakje. 
  • Snij de knoflook fijn. Schil de gember en snij deze ook fijn. Doe de knoflook en gember in de hapjespan. Voeg eventueel nog wat arachideolie toe en bak de knoflook en gember ongeveer 1 minuut. Voeg nu de doperwten toe en bak deze 2 minuten mee. Doe de rijst nu in de hapjespan en roer goed zodat de doperwten lekker door de rijst gemengd zijn.
  • Maak nu een kuiltje in het midden van je pan en schuif de rijst naar de zijkant van de pan. Doe de sesamolie (niet meer dan 1 theelepel!) in het kuiltje en voeg nu de 2 eieren toe. Roer de eieren een paar minuten in het kuitje zodat je een soort roerei krijgt. Breng het ei op smaak met wat zout en peper. Roer het ei door de rijst en voeg de cashewnoten en de ananasblokjes (zonder sap) toe. Serveer met wat tomaten chutney en/of sojasaus

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden fried rice vaak heel lekker! Deze variant is ook echt super kindvriendelijk doordat er niet veel in zit. De meeste kids houden wel van doperwten, ei en ananas. Serveer de cashewnootjes eventueel apart. 

Voedingswaarde

Calorieën: 276kcal

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Vaker Vega online cursus

Wil jij vaker vegetarisch eten?

✓ Maar weet je niet waar je moet beginnen?

✓ Of hoe je het kunt volhouden?

✓ Of heb je niet genoeg inspiratie?

Doe mee met de 5-weekse laagdrempelige cursus Vaker Vega!

Na de cursus heb je voldoende handvatten en inspiratie om vaker vega voor jou tot een succes te maken.

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling




3 reacties op Fried rice met ananas

  • Voor deze strenge vegetariër is je website een vondst, ook omdat ik zoveel rijst eet. Ik houd me nooit aan aanwijzingen op verpakking van rijst en kook het gewoon totdat ik denk dat het gaar is, en laat het vervolgens uitdampen. Geen noodzaak voor een rijstkoker, gewoon in de pan en het lukt altijd. Koken moet ook een beetje iets vanuit de onderbuik zijn, vind ik.

    • Wat leuk om te horen! Ik kijk zelf ook nooit op de verpakking en proef steeds tussendoor of het gaat is. Maar ja, dat kan ik niet van m’n volgers vragen, dus vandaar dat zinnetje ????.