Dit is een vegetarische variant op de klassieker spaghetti meatballs. Een makkelijk te maken pasta rode saus, met vegetarische balletjes. De pastasaus zit vol met groente, dus je hebt hiermee een gezonde maaltijd voor het hele gezin
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik ga uit van ongeveer 80 gram pasta per volwassene.
Pel en snipper de ui, snij de knoflook fijn en schil de wortel en snij deze fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de ui, knoflook en wortel voor ongeveer 5 minuten.
Snij de paprika, courgette en champignons in stukjes en voeg toe aan het ui-wortelmengsel. Bak ongeveer 10 minuten tot de groente gaar is.
Doe de tomatenblokjes en tomatenpuree erbij. Voeg het bouillonblokje toe en laat het geheel ongeveer 5-10 minuten pruttelen zodat de smaken van de groente lekker in de tomaten trekken. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak. Je kunt de saus eventueel nog iets zoeter maken met een theelepel suiker. (Tip: houdt jouw kind niet van stukjes: pureer de saus dan).
Verwarm wat olijfolie in (een andere) koekenpan. Bak hierin de balletjes tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de balletjes nu toe aan de saus.
Schep de pasta en saus met balletjes op een bord en garneer met verse basiicum. Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Notities
Pasta rode saus is natuurlijk een echte kindervriend. Bijna ieder kind vindt dit lekker.
De pasta zit vol met groente, niet elk kind kan de 'stukjes' waarderen. Je kunt de saus pureren voordat je de balletjes erbij doet. Dat smaakt nog steeds heerlijk en het scheelt je weer een strijd om groente!