Pasta rode saus met vegetarische balletjes

          Vegetarische spaghetti meatballs

Pasta rode saus is denk ik het ultieme comfortfood, zowel voor volwassenen, als voor kinderen. Als wij pasta rode saus eten, maak ik meestal mijn Bolognaise saus met linzen. Dit keer werd het tijd voor een andere versie, namelijk pasta rode saus met vegetarische balletjes, ofwel spaghetti meatballs. Balletjes in de pastasaus zien er zo leuk uit. Voor de balletjes gebruik ik vegetarische balletjes die je gewoon kunt kopen bij de supermarkt. Bij de meeste supermarkten hebben ze zelfs meerdere soorten en kun je kiezen uit een aantal smaken.

Ik koos dit keer voor spaghetti, maar je kunt natuurlijk ook andere pastasoorten gebruiken. Voor kleine kinderen vind ik fusilli fijn. Die kunnen ze met hun handen eten en de rode saus gaat zo lekker tussen het ‘schroefdraad’ zitten.

Vegetarische spaghetti meatballs

Pasta rode saus met vegetarische balletjes

Dit is een vegetarische variant op de klassieker spaghetti meatballs. Een makkelijk te maken pasta rode saus, met vegetarische balletjes. De pastasaus zit vol met groente, dus je hebt hiermee een gezonde maaltijd voor het hele gezin
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Meatballs, Pasta, rode saus, Spaghetti, Vega balletjes, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 320 gram pasta naar keuze
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blokje groenten bouillon
  • 250 gram vegetarische balletjes
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 1 handje verse basilicum

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik ga uit van ongeveer 80 gram pasta per volwassene. 
  • Pel en snipper de ui, snij de knoflook fijn en schil de wortel en snij deze fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de ui, knoflook en wortel voor ongeveer 5 minuten. 
  • Snij de paprika, courgette en champignons in stukjes en voeg toe aan het ui-wortelmengsel. Bak ongeveer 10 minuten tot de groente gaar is. 
  • Doe de tomatenblokjes en tomatenpuree erbij. Voeg het bouillonblokje toe en laat het geheel ongeveer 5-10 minuten pruttelen zodat de smaken van de groente lekker in de tomaten trekken. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak. Je kunt de saus eventueel nog iets zoeter maken met een theelepel suiker. (Tip: houdt jouw kind niet van stukjes: pureer de saus dan). 
  • Verwarm wat olijfolie in (een andere) koekenpan. Bak hierin de balletjes tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de balletjes nu toe aan de saus. 
  • Schep de pasta en saus met balletjes op een bord en garneer met verse basiicum. Parmezaanse kaas. Eet smakelijk! 

Kidsproof tips

  • Pasta rode saus is natuurlijk een echte kindervriend. Bijna ieder kind vindt dit lekker. 
  • De pasta zit vol met groente, niet elk kind kan de ‘stukjes’ waarderen. Je kunt de saus pureren voordat je de balletjes erbij doet. Dat smaakt nog steeds heerlijk en het scheelt je weer een strijd om groente!

Voedingswaarde

Calorieën: 520kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Pesto genovese zelfgemaakt Zelfgemaakte groene pesto
Paneer tikka spiesjes Vegetarische spies bbq

3 reacties op “Pasta rode saus met vegetarische balletjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling