Tropische salade met venkel, passievrucht en geitenkaas
Dit is de ideale 's vegetarische zomerse salade. De combinatie van venkel, passievrucht en geitenkaas is werkelijk fantastisch! Pak er een lekker glas wijn bij en een stokbrood met kruidenboter en je hebt een heerlijke maaltijd. De salade is ook erg lekker als lunch.
Was de venkel en snij in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern aan de onderkant van de venkel. Leg de venkel met de snijkant naar beneden op een snijplank en snij in plakken. Grill de plakken ongeveer 5 minuten in een grillijzer met een scheutje olijfolie. Leg de venkel even apart op een bord of bakje.Heb je geen grillijzer? Een grillpan werkt ook. Grill dan ongeveer 3 minuten aan elke kant en draai de venkel dan om. Ook geen grillpan? Je kunt de venkel ook grillen in de oven. Leg de venkel op bakpapier of in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en grill 10 minuten op de grillstand in de oven.
Was de komkommer en snij in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de zaadlijsten met een theelepel. Snij de komkommer in plakjes.
Maak nu de dressing. Snij de passievruchten doormidden en lepel 2 passievruchten uit in een bakje. Voeg 1 theelepel honing toe. Rasp een halve citroen en voeg vervolgens ook het sap van de citroen en de olijfolie toe. Roer goed door.
Doe de veldsla in een slakom of -schaal, of verdeel over je borden. Verdeel de komkommer en de venkel over de sla. Kruimel de geitenkaas erover. Garneer de salade met de derde passievrucht. Sprenkel vlak voor serveren de dressing van passievrucht over de salade. Geniet van de salade met een heerlijk glas Verdejo.
Notities
De meeste jonge kinderen zijn nog geen fan van salades. Geef hen de komkommer en de gegrilde venkel in een apart bakje.
Voor de oudere kids is dit een heerlijk frisse salade!