Deze aardappelsalade is een heerlijk 's zomers vegetarisch bijgerecht. Het is een frisse salade met appel en kappertjes en lekker romig door de crème fraîche. Een aanrader voor bij de BBQ of een 's zomerse salade avond!
Schil de aardappels, was ze en snij in vieren. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en doe de aardappels terug in de pan.
Giet een scheutje olijfolie bij de aardappels, samen met 2 theelepels sap van de kappertjes en de creme fraiche. Pureer de aardappels met een stamppot stamper of een vork. Bepaal zelf hoe fijn je de salade wilt hebben. Ik vind het zelf heel lekker als de aardappels nog een beetje grof zijn.
Was de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in kleine stukjes. Voeg toe aan de aardappels. Doe ook de kappertjes door de salade en roer goed door. Breng de salade op smaak met zout en peper en eventueel wat fijngehakte verse kruiden.
Notities
Aardappelsalade is potentieel zeer geschikt voor kids. Ze lusten immers ook friet ;). Niet elk kind houdt van het zuurtje van de kappertjes. Deze kun je ook prima apart serveren. Zo is de salade nog wat meer kidsproof.