Deze vegetarische pasta met bloemkool staat in een handomdraai op tafel en is een super verrassende smaaksensatie! Echt even wat anders, lekker en behoorlijk gezond (als je de creme fraiche weg denkt).
100gramgeraspte kaas Parmezaanse kaas of oude geraspte kaas
zout
peper
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af. Sprenkel wat olijfolie erover zodat de pasta's niet aan elkaar blijven plakken en zet even apart.
Was de bloemkool, verwijder de bladeren en de harde kern en snij in kleine roosjes. Blancheer de bloemkoolroosjes in een pan met kokend water voor ongeveer 5 minuten. De bloemkool is het lekkerst als ie nog knapperig is, maar net niet meer rauw. Giet de bloemkool af.
Verwarm intussen wat olijfolie in een hapjespan en bak de bloemkoolroosjes een paar minuten. Voeg de fijn gesneden knoflook toe en bak deze kort mee. Roer de creme fraiche erdoor en voeg de pasta en de helft van de geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
Snij de basilicumblaadjes fijn en garneer de pasta hiermee, samen met de rest van de geraspte kaas. Eet smakelijk!
Notities
Pasta is altijd een goed idee met kinderen. Bloemkool, daar valt over te twisten. De één vindt het heerlijk en de ander wil er niks van weten.
Deze pasta is ook heel lekker met broccoli, dus je kunt de bloemkool prima door broccoli vervangen. Let op dat je de broccoli iets korter blancheert, anders wordt ie erg slap en dat is zonde van de smaak.