Dit bananenbrood met poppyseed heb je binnen 10 minuten in de oven staan. Super makkelijk om te maken, relatief gezond en weer net even wat anders. Je kunt het bananenbrood als cake serveren, maar het is ook heerlijk met wat roomkaas en jam! Leuk idee voor pasen.
Verwarm de oven voor op 160 graden en zet een ingevette cakevorm klaar.
Snij de bananen in plakjes en doe in een mixkom. Prak de banaan fijn met een vork. Voeg de suiker, yoghurt en ei toe en mix tot een gladde massa.
Voeg de bloem en het zuiveringszout toe en mix goed door het beslag. Voeg tot slot de maanzaad toe en mix er nog even goed doorheen.
Doe het beslag in de cakevorm en bak ongeveer 50-60 minuten. Test of je cake goed gaar is door er met een vork of sateprikker in te prikken. Is hij gaar, dan komt je vork er weer droog uit. Is je vork nog nat? Doe dan nog even in de oven.
Lekker met wat roomkaas, jam of honing!
Notities
Cake of taart doen het natuurlijk sowieso vaak goed bij kids. Je kunt de maanzaad eventueel achterwege laten als dat voor discussie zorgt ;).
Wil je liever natuurlijke suikers gebruiken? Goed idee! Je kunt de 100 gram kristalsuiker vervangen door: 100 gram dadels (eerst goed pureren!) of 6 eetlepels ahornsiroop of 100 ml honing.