Deze plaattaart met courgettelinten en geitenkaas is één van mijn favoriete vegetarische lente en zomer recepten. Super makkelijk om te maken en heerlijke smaken. Lekker met een salade of soep.
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
Roer de helft van de geitenkaas in een kom los met de slagroom en de eieren. Breng op smaak met wat peper en zout.
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in de lengte. Doe alle plakken in een kom en schep voorzichtig om met de olijfolie en tijm.
Leg de bladerdeeg op het bakpapier. Vouw de zijkanten van het deeg een klein stukje naar binnen zodat je een klein opstaand randje krijgt aan de zijkanten. Bestrijk het deeg met het geitenkaasmengsel. Leg de courgettelinten op het bladerdeeg. Bestrooi met de rest van de geitenkaas. Bestrooi met peper en een handje olijven. Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Notities
Deze plaattaart is net een mini pizza en daarmee super kidsproof!
Is jouw kind geen geitenkaas fan? Vervang de geitenkaas dan door creme fraiche, roomkaas of geraspte kaas.
De olijven kun je natuurlijk achterwege laten op de stukjes die jouw kind eet.
En heb je geen courgette fan in huis? Je kunt ook een plaattaart maken met andere groente. Beleg een deel van de taart met andere groente, zoals tomaat of paprika.