Deze plaattaart met tomaten en geitenkaas is een ware smaakbom. De gegrilde tomaten geven een heerlijk zoete smaak en de geitenkaas maakt het zacht en fris. Kortom, dat moet je proeven! De taart is lekker om mee te nemen als lunch, maar ook heerlijk als voorgerecht of als hoofdgerecht.
500gramtomatenverschillende soorten; van trostomaat tot cherrytomaat
100 gramcreme fraiche
125gramzachte geitenkaas
1handjeverse salie
zout
peper
Instructies
Verwarm de oven op 180 graden. Leg alvast een bakplaat klaar met bakpapier. Rol hier de bladerdeeg op uit. Vouw de randjes om, zodat je een opstaand randje krijgt. Als je losse vellen bladerdeeg gebruikt, druk de naadjes dan goed aan zodat het uiteindelijk 1 geheel wordt.
Meng de creme fraiche en geitenkaas in een kom. Snij de salie super fijn en roer door de geitenkaasroom. Breng op smaak met zout en peper. Smeer de geitenkaasroom op de bladerdeeg.
Snij de tomaten. De gewone tomaten snij je in plakjes, de cherrytomaten door midden. Leg de tomaten op het bladerdeeg en vul zoveel mogelijk alle gaatjes. Bestrooi met wat zout en peper. Bak de plaattaart in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Is jouw taart nog niet mooi goudbruin? Doe hem dan nog iets langer in de oven.
Notities
Plaattaart doet het vaak goed bij kinderen. Het is een soort pizza, maar dan net anders.
Kinderen vinden het leuk om te helpen met koken en dat kan met een plaattaart heel makkelijk. Je kind kan ook helpen met de taart snijden met een pizzames.
Geen tomatenfans in huis? Je kunt de taart ook beleggen met andere groente, zoals paprika, courgette, spinazie etc.