Deze plaattaart met tomaten moĆ©t je echt proeven, zo zalig! De bodem van de taart is bedekt met een geitenkaascreme met salie en daarbovenop liggen allemaal verschillende soorten tomaten. Het is super makkelijk om te maken en echt een smaakbommetje in je mond. Een aanrader dus…

Als ik plaattaart maak, gebruik ik meestal een rol bladerdeeg, dat is net wat handiger dan losse plakjes. Maar losse plakjes kunnen op zich ook.

Plaattaart kun je beleggen met alles wat je lekker vind, maar sommige combinaties zijn nu eenmaal beter dan de andere. Geitenkaas, salie en tomaat is zo’n betere combinatie. Ik maakte onlangs ook een plaattaart met courgettelinten en geitenkaas, die was ook echt fantastisch. En het komende lente en zomerseizoen maak ik zeker nog meer plaattaarten! Ik vind plaattaart namelijk echt een lekker gerecht voor als het lekker weer is. Eet er een salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd. Plaattaart kan ook goed als lunch, of brunch gerecht. Bijvoorbeeld met pasen!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische plaattaart
Plaattaart met tomaat

Plaattaart met tomaten

Deze plaattaart met tomaten en geitenkaas is een ware smaakbom. De gegrilde tomaten geven een heerlijk zoete smaak en de geitenkaas maakt het zacht en fris. Kortom, dat moet je proeven! De taart is lekker om mee te nemen als lunch, maar ook heerlijk als voorgerecht of als hoofdgerecht. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordCherrytomaat, Geitenkaas, Kidsproof, Plaattaart, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 rol bladerdeeg of 8 losse vellen bladerdeeg
  • 500 gram tomaten verschillende soorten; van trostomaat tot cherrytomaat
  • 100 gram creme fraiche
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 1 handje verse salie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden. Leg alvast een bakplaat klaar met bakpapier. Rol hier de bladerdeeg op uit. Vouw de randjes om, zodat je een opstaand randje krijgt. Als je losse vellen bladerdeeg gebruikt, druk de naadjes dan goed aan zodat het uiteindelijk 1 geheel wordt. 
  • Meng de creme fraiche en geitenkaas in een kom. Snij de salie super fijn en roer door de geitenkaasroom. Breng op smaak met zout en peper. 
    Smeer de geitenkaasroom op de bladerdeeg. 
  • Snij de tomaten. De gewone tomaten snij je in plakjes, de cherrytomaten door midden. Leg de tomaten op het bladerdeeg en vul zoveel mogelijk alle gaatjes. Bestrooi met wat zout en peper. 
    Bak de plaattaart in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Is jouw taart nog niet mooi goudbruin? Doe hem dan nog iets langer in de oven. 

Kidsproof tips

  • Plaattaart doet het vaak goed bij kinderen. Het is een soort pizza, maar dan net anders.
  • Kinderen vinden het leuk om te helpen met koken en dat kan met een plaattaart heel makkelijk. Je kind kan ook helpen met de taart snijden met een pizzames.Ā 
  • Geen tomatenfans in huis? Je kunt de taart ook beleggen met andere groente, zoals paprika, courgette, spinazie etc.Ā Ā