Deze falafel bowl met allemaal verse groente is echt een 's zomers feestje. De bowl is heel makkelijk om te maken en staat binnen 20 minuten op tafel. Voor mijn bowl gebruikte ik bulgur, biet, avocado, komkommer, cherrytomaat, dadel en geitenkaas, maar je kunt naar eigen inzicht jouw favoriete ingrediënten toevoegen.
Kook de bulgur met een blokje groente bouillon gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. giet af en laat even staan.
Snij de biet in dunne plakjes. Leg in een diep bord of schaal en schenk er een scheut balsamico azijn over. Laat even intrekken.
Snij de bosui in dunne ringen. Snij de avocado's in plakken.Snij de cherrytomaten doormidden. Snij de komkommer in plakjes.
Bak de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Maak intussen de dressing. Roer de Griekse yoghurt, mayonaise, harissa en za'atar door elkaar. Snij de ui en de verse tuinkruiden fijn en roer door de yoghurt-mayonaise.
Vul je bowl met bulgur en sla en rangschik alle ingredienten hierop naar eigen inzicht en creativiteit. Doe als laatste de dressing en de tuinkers erover. Eet smakelijk!
Notities
Falafel bowl is ideaal met kinderen. Laat je kind zelf kiezen welke toppings hij in zijn bowl wil. Jij bepaalt welke ingrediënten je kind uit mag kiezen en je kind bepaalt wat hij wil. Kinderen vinden het leuk om zelf te kiezen en zo weet je zeker dat er iets gezonds naar binnen gaat.
De toppings kun je natuurlijk naar eigen inzicht variëren. Ook lekker is bijvoorbeeld nectarine of perzik en appel.