Bulgur is altijd een goed idee. In de zomer en lente maak je er super lekkere salade mee met bijvoorbeeld falafel. Het is lekker fris, makkelijk om te maken en behoorlijk gezond!
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar met een blokje groenten bouillon. Hou je van gekruid? Voeg dan een theelepel baharat or raz el hanout kruiden toe. Giet de bulgur af, doe in een saladekom en sprenkel wat olijfolie erover.
Bak de falafelballetjes in wat olijfolie gaar.
Snij intussen de komkommer, tomaat, paprika en bosui fijn. Hak ook de munt en peterselie fijn. Voeg de gesneden groenten, de sla en verse kruiden toe aan de bulgur. Kruimel de feta erover. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer met de falafelballetjes.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op falafel. Bulgur lust de jongste wel en de oudste niet. Voor hem maak ik een bakje rauwkost bij de falafel, dan is hij ook blij.