Bulgur salade is altijd een goed idee in de lente en zomer. Super makkelijk om te maken en perfect voor wat warmer weer. Je kunt een hoop groente kwijt in bulgur salade en daar hou ik van. In deze salade heb ik de groente heel fijn gesneden. Er zit sla, paprika, komkommer en tomaat in. Daarnaast nog wat verse kruiden en feta. Heel simpel dus eigenlijk. Je kunt de bulgur salade ‘kaal’ eten, zonder verder te kruiden, maar je kunt ook een theelepel baharat kruiden toevoegen voor een extra Arabisch tintje. Hoeft niet, mag wel.
De salade is ideaal om mee te nemen als lunch, maar kan ook goed als voorgerecht of als bijgerecht. Je kunt er ook een maaltijdsalade van maken. In dat geval zou ik 100 gram bulgur extra nemen voor 4 personen.
Bulgur met falafel
Ingrediënten
- 200 gram bulgur
- 1 blokje groente bouillon
- 1 halve komkommer
- 3 tomaten
- 2 paprika
- 3 stengels bosui
- 100 gram feta
- 1 handje verse munt
- 1 klein handje verse peterselie of koriander
- 45 gram sla
- 250 gram falafel
- zout
- peper
- olijfolie
Optioneel
- 1 theelepel baharat kruiden
Instructies
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar met een blokje groenten bouillon. Hou je van gekruid? Voeg dan een theelepel baharat or raz el hanout kruiden toe. Giet de bulgur af, doe in een saladekom en sprenkel wat olijfolie erover.
- Bak de falafelballetjes in wat olijfolie gaar.
- Snij intussen de komkommer, tomaat, paprika en bosui fijn. Hak ook de munt en peterselie fijn. Voeg de gesneden groenten, de sla en verse kruiden toe aan de bulgur. Kruimel de feta erover. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer met de falafelballetjes.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op falafel. Bulgur lust de jongste wel en de oudste niet. Voor hem maak ik een bakje rauwkost bij de falafel, dan is hij ook blij.Â
Review