Wraps met gegrilde bloemkool, avocado en chipotle crème
Deze mini wraps zijn echt heerlijk voor de zomer. Fris, licht en vol van smaak. De bloemkool is gegrild met Texmex kruiden en de romige chipotle crème smaakt hier heerlijk bij. Een lekker vegetarisch recept voor de zomer waar iedereen zijn vingers bij op likt.
0,5-1theelepelcayennepepernaar smaak, afhankelijk van hoe pittig je houdt
theelepelpaprikapoeder
theelepelkomijnpoeder
12mini wraps
3avocado
Chipotle crème
200gramvolle Griekse yoghurt
0,5-1eetlepelchipotlesausnaar smaak, afhankelijk van hoe pittig je de saus wilt
1kleinteenje knoflook
1theelepelhoning
1theelepellimoensap
Optioneel, om te garneren
1handjeverse koriander
1limoen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Meng de cayennepeper, paprikapoeder en komijnpoeder in een bakje met de olijfolie. Was de bloemkool en snij in kleine roosjes. Verdeel de roosjes over het bakpapier en sprenkel de kruidenolie erover. Bak de roosjes in ongeveer 20-25 minuten gaar in de oven.
Voor de chipotle crème doe je de Griekse yoghurt in een schaaltje en meng je hier de chipotlesaus, fijngesneden teentje knoflook, honing en limoensap doorheen.
Snij de avocado's in partjes. Verwarm de wraps in een koekenpan (één voor één) of in de magnetron (tegelijk).
Beleg de wraps met de chipotle crème, bloemkool en avocado. Garneer met wat koriander en limoenpartjes.
Notities
Mijn kinderen zijn geen fan van bloemkool, maar verder is dit een super kidsproof gerecht. De meeste kinderen vinden wraps heerlijk.
Ik heb voor mijn kinderen de bloemkool vervangen door broccoli. Op één of andere manier vinden ze dat wel heel lekker.
Je kunt voor kids eventueel Griekse yoghurt kruiden gebruiken als saus.
Met deze aanpassingen heeft mijn zoontje van 3 maar liefst 4 wraps (!) gegeten en mijn dochter van 1 heeft ook 2 wraps opgepeuzeld. Zeker voor herhaling vatbaar dus!