Ben je op zoek naar een lekkere lichte en frisse ‘s zomerse maaltijd? Dan moet je zeker deze wraps eens proberen! De inspiratie voor dit recept komt van één van mijn favoriete foodblogs: Love and lemons. Ik heb het recept wat vereenvoudigd en aangepast naar gangbare producten die je in Nederland kunt kopen en dat resulteert in deze heerlijke wraps met gegrilde bloemkool, avocado en chipotle crème.

De bloemkool is gegrild met Texmex kruiden en krijgt hierdoor een super lekkere smaak. De fris pittige chipotle crème past hier super goed bij en de avocado geeft een lekker romig accent aan dit vegetarische gerecht.

Mijn kinderen hebben er ook van gesmuld. Bloemkool wordt bij ons helaas niet goed gegeten, maar voor hen had ik broccoli en dat vonden ze heerlijk. Mijn zoontje van 3 heeft maar liefst 4 mini wraps op! Dat is misschien iets te veel van het goede, maar ik vond het heerlijk om hem zo te zien genieten.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ik hoop dat jij er net zo van geniet als wij. Voor ons is dit recept een blijvertje!

Wraps met gegrilde bloemkool, avocado en chipotle crème

Deze mini wraps zijn echt heerlijk voor de zomer. Fris, licht en vol van smaak. De bloemkool is gegrild met Texmex kruiden en de romige chipotle crème smaakt hier heerlijk bij. Een lekker vegetarisch recept voor de zomer waar iedereen zijn vingers bij op likt. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 20 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion, Texmex
TrefwoordAvocado, Bloemkool, Kidsproof, Tortilla, Vegetarisch, Wraps
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 0,5-1 theelepel cayennepeper naar smaak, afhankelijk van hoe pittig je houdt
  • theelepel paprikapoeder
  • theelepel komijnpoeder
  • 12 mini wraps
  • 3 avocado

Chipotle crème

  • 200 gram volle Griekse yoghurt
  • 0,5-1 eetlepel chipotlesaus naar smaak, afhankelijk van hoe pittig je de saus wilt
  • 1 klein teenje knoflook
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel limoensap

Optioneel, om te garneren

  • 1 handje verse koriander
  • 1 limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar. 
  • Meng de cayennepeper, paprikapoeder en komijnpoeder in een bakje met de olijfolie. 
    Was de bloemkool en snij in kleine roosjes. Verdeel de roosjes over het bakpapier en sprenkel de kruidenolie erover. Bak de roosjes in ongeveer 20-25 minuten gaar in de oven. 
  • Voor de chipotle crème doe je de Griekse yoghurt in een schaaltje en meng je hier de chipotlesaus, fijngesneden teentje knoflook, honing en limoensap doorheen. 
  • Snij de avocado’s in partjes. 
    Verwarm de wraps in een koekenpan (één voor één) of in de magnetron (tegelijk). 
  • Beleg de wraps met de chipotle crème, bloemkool en avocado. Garneer met wat koriander en limoenpartjes. 

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn geen fan van bloemkool, maar verder is dit een super kidsproof gerecht. De meeste kinderen vinden wraps heerlijk. 
  • Ik heb voor mijn kinderen de bloemkool vervangen door broccoli. Op één of andere manier vinden ze dat wel heel lekker. 
  • Je kunt voor kids eventueel Griekse yoghurt kruiden gebruiken als saus. 
  • Met deze aanpassingen heeft mijn zoontje van 3 maar liefst 4 wraps (!) gegeten en mijn dochter van 1 heeft ook 2 wraps opgepeuzeld. Zeker voor herhaling vatbaar dus!