Dit vegetarische eenpansgerecht met zoete aardappel en broccoli is zo eenvoudig om te maken, dat je het bijna niet gelooft. En dan is ie ook nog eens super lekker. Een perfecte no nonsense doordeweekse maaltijd en een ideaal camping gerecht.
Schil de zoete aardappel. Snij doormidden en vervolgens in plakjes. Kook de zoete aardappel in ruim water voor ongeveer 5 minuten.
Snij intussen de broccoli in kleine roosjes en de cherrytomaten doormidden. Voeg deze na de 5 minuten toe aan de zoete aardappels en kook vervolgens nog 5 minuten mee. Giet af.
Kruimel de feta erover, sprenkel een eetlepel olijfolie erover. Roer goed door en klaar is je eenpansgerecht!
Optioneel
Bak de pijnboompitten kort in een pan zodat ze lichtbruin worden. Was de bosui en snij in dunne ringen. Voeg bij de laatste stap toe aan het gerecht.
Notities
Dit is momenteel één van de lievelingsgerechten van mijn kids! Voor hen doe ik de zoete aardappel, tomaat en broccoli op een bordje voordat ik de feta erdoor doe. Daar houden ze niet altijd van namelijk.
Je kunt de cherrytomaten ook ongekookt toevoegen, als je kind dat lekkerder vindt.
Dit eenpansgerecht leent zich er uitstekend voor om als stamppot op te dienen. Doe dat gerust: zet de stamper erop en je hebt een heerlijke stamppot! Dat maakt het soms ook makkelijk voor kids om groente te eten!