Hoewel het traditionele recept nagenoeg vegetarisch is, wordt Caesar salade vaak gemaakt met kip of bacon en ansjovis. Verre van ideaal voor een vegetariër dus.. terwijl de salade wel echt vega potentie heeft. Daarom deel ik nu mijn recept voor vegetarische Caesar salade, met een zelfgemaakte dressing zonder ansjovis! Ook lekker voor vleeseters trouwens...
Snij de puntjes van de sperziebonen. Doe de sperziebonen samen met de eieren in een pan met kokend water. Kook de bonen en de eieren in ongeveer 10 minuten gaar. Laat even schrikken en vervolgens afkoelen. Haal de eieren uit de schil.
Snij of scheur het brood in kleine stukjes. Bak in een pan met wat olijfolie knisperig tot croutons. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een blender en blend totdat je een egale dressing krijgt.
Was en droog de salade. Snij of scheur de salade in stukken.
Doe (een deel van) de dressing in een saladekom en leg de sla erop. Meng met je handen de sla door de dressing.
Snij de eieren door midden en leg ze op de salade. Verdeel ook de sperziebonen en de croutons over de salade. Rasp wat Parmezaanse kaas over de salade als garnering.
Notities
Mijn kinderen eten geen salade, maar de sperziebonen, croutons en eieren vinden ze heerlijk. Voor hen maak ik een bakje zonder sla. Ik voeg daar dan wat rauwkost zoals komkommer, wortel, paprika of cherry tomaat aan toe.