Ratatouille is een heel handig en lekker recept als je restjes groente in huis hebt. Maar wist je dat je er ook soep van kunt maken? Dit is super makkelijk om te maken en heel erg smaakvol! De soep is goed gevuld met veel groente.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet 2 grote ovenschaal klaar.
Snij de aubergine in blokjes. Bestrooi het vruchtvlees met zout en laat het zout 5 minuten intrekken zodat het vocht uit de aubergine trekt. Dep het vocht met een stuk keukenpapier van de aubergine af. Doe de aubergine in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en 1 theelepel Provencaalse kruiden.
Snij de ui, knoflook, courgette en paprika in grove stukken. Doe deze in de andere ovenschaal en voeg hier ook de cherrytomaten aan toe. Besprenkel met olijfolie en 1 theelepel Provencaalse kruiden.
Schuif beide ovenschalen in de oven en bak de groenten ongeveer 30 minuten. Haal de ovenschaal met de courgette eruit en laat de aubergine nog even in de oven staan tot ze mooi gaar zijn.
Doe de ovenschaal met onder andere de courgettes in een grote pan en verwarm deze pan op middenhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en tomaten frito toe, samen met 600 ml water. Breng voorzichtig aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg eventueel nog extra Provençaalse kruiden naar smaak toe. Pureer de soep met een staafmixer.
Haal nu ook de aubergine uit de oven en serveer deze in de soep als een soort croutons.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op soep.
Deze soep pureer ik wel voordat ik het aan de kinderen serveer. Zo heb ik geen discussie over stukjes.