Een heerlijk simpel vegetarisch bijgerecht met wortels. Lekker zoet en romig door de kokosmelk. Eet de wortels met rijst en sajoer boontjes. Maak er eventueel vegan rendang bij en je hebt een serieuze vegetarische rijsttafel.
Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de wortels toe. Bak de wortels ongeveer 2 minuten. Giet vervolgens de kokosmelk en de sap van de limoen erover en het halve bouillonblokje erbij. Kook de wortels in ongeveer 15-20 minuten op middelhoog vuur gaar. Begin met de deksel op de pan en haal na 10-15 minuten de deksel van de pan. Keer de wortels eventueel af en toe om.
Als het goed is, is de kokosmelk nu een beetje ingedikt. Breng op smaak met zout en peper en garneer eventueel met wat verse peterselie. Lekker met rijst en sajoer boontjes.
Notities
Deze wortels in kokosmelk zijn heerlijk zoet en romig van smaak en daarom zeker kidsproof.
Houdt jouw kind niet van wortel? Dan is dit waarschijnlijk geen geschikt bijgerecht. Serveer voor je kind dan een bakje met rauwkost.