Frittata is de Italiaans omelet, gevuld met allerlei lekkere groente. Deze frittata is één van mijn favorieten. Courgette, tuinerwten en feta zijn de smaakmakers van deze omelet. De citroen zorgt ervoor dat het lekker fris is. Ik eet deze frittata het liefst koud. Hij is ook perfect om mee te nemen als lunch.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een ronde ovenschaal klaar en vet deze in met olijfolie.
Snij de courgettes in dunne plakken. Bak de courgettes in een scheutje olijfolie. Snij de knoflook fijn en voeg deze toe aan de courgette. Bak totdat de courgette een beetje slap wordt.
Doe de eieren in een kom, voeg de melk toe en klop de eieren. Voeg chilivlokken en zout naar smaak toe. Rasp de halve citroen over het eimengsel. Voeg de tuinerwten toe en brokkel de feta erover. Snij de bosui in dunne ringen en voeg toe aan het eimengsel.
Doe de courgettes in de ovenschaal. Scheur de basilicum erover. Schenk het eimengsel erover heen. Doe de ovenschaal ongeveer 20-30 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin kleurt.
Notities
Deze omelet kun je prima aan de kids voorschotelen.
Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer dan de courgette en doperwt voordat je het in de ovenschaal doet.