Maak nu zelf je eigen tofu tikka masala met zelf gemarineerde tofu. Moeilijk? Nee hoor, dat valt reuze mee! De marinade maak je van Griekse yoghurt, kurkuma, garam masala en citroensap. Daarbij maak je een lekkere currysaus. Serveer met rijst en naan en je hebt de perfecte vegetarische curry!
500gram(cherry)tomatenhele cherrytomaten, of in blokjes gesneden tomaten
500grampassata
1theelepelsuiker
1eetlepelcitroensap
250mlkookroom
zout
peper
Om te serveren
rijst voor 4 personen
naanbrood / pitabrood
raita(250 ml Griekse yoghurt, rasp van een halve komkommer, 0.25 theelepel gemalen komijnzaad, zout en peper)
sperzieboon
Instructies
Marinade
Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Leg vervolgens op een bord met keukenpapier en leg ook een stuk keukenpapier bovenop de tofu. Zo trekt het vocht er nog beter uit.
Doe intussen de ingrediënten voor de marina in een schaal / bakje. Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm (afhankelijk van hoe groot je ze zelf wil). Doe de tofu bij de marina en roer goed door zodat elk blokje goed in de marinade zit. Zet de marina minimaal een half uur in de koelkast. Het optimale is om de marinade een nacht in de koelkast in te laten trekken. Zo worden alle sappen en kruiden helemaal opgezogen door de tofu. Maar heb je die tijd niet, zorg dan dat je tofu een half uur trekt!
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Tikka masala saus
Verwarm de arachideolie in een hapjespan. Schil de ui, knoflook en gember en snij deze fijn. Bak dit ongeveer 2 minuten in de olie. Voeg vervolgens de komijnzaad, garam masala, en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee.
Voeg nu de passata en de tomaten toe en breng op smaak met zout, peper en de suiker. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.
Leg de tofu (inclusief de marinade) op het bakpapier en bak 15 minuten in de oven.
Roer de kookroom en de citroensap door de saus en voeg vervolgens de tofu toe aan de saus.
Serveer met rijst en/of naanbrood, raita en sperziebonen
Notities
Kinderen zijn vaak gek op curry. De saus is lekker zacht van smaak.
De tofu is lekker krokant doordat het in de oven is gebakken, dat valt ook vaak goed in de smaak. Vindt jouw kind de tofu toch niet lekker? Maak de currysaus dan met wat groente, zoals sperziebonen of broccoli ipv met tofu.