4maiskolven, vers of voorgekookt of 750 gram mais uit blik
olijfolie
25gramroomboter
1kleineui
1jalapeno peper
3stengels van eenbleekselderij
250gramaardappelkruimig
1liter groente bouillon
200mlcreme fraiche
Garneren
1handjeverse koriander
Instructies
Zet je grillpan of grillijzer klaar. Verwijder de bladeren van de mais (wanneer van toepassing). Smeer de maiskolven in met olijfolie aan alle kanten. Leg de kolven op de grillplaat of -pan en grill totdat alle kolven een klein beetje kleur hebben gekregen (ze mogen een beetje zwart worden!). Dit duurt ongeveer 10-20 minuten, afhankelijk van je grill. Laat de kolven even afkoelen. Snij vervolgens met een groot mes de maiskorrels van de kolven af tot 'het bot'. NB. Gebruik je mais uit blik? Sla deze stap dan over en begin bij de volgende stap!
Verwarm de boter in een soeppan. Snij de ui, jalapeno (zonder zaadjes!!) en bleekselderij fijn en bak deze kort aan in de boter.
Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Doe deze in de soeppan, samen met de resten van de maiskolven (nog niet de korrels) en de groente bouillon en kook ongeveer 10 minuten totdat de aardappels gaar zijn. Haal de maiskolven eruit en voeg nu de maiskorrels en 3/4 van de creme fraiche toe. Kook nog eens 5 minuten. Pureer de soep eventueel met een staafmixer als je een gladde soep wilt.
Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met een klodder creme fraiche en wat verse koriander.
Notities
Dit is waarschijnlijk de nieuwe favoriete soep van je kind! Mais is heerlijk zoet van smaak en dat vindt bijna ieder kind lekker.
Kinderen vinden soep meestal het lekkerst als ze geen stukjes meer zien. Voor kids is het daarom een goed idee om de soep te pureren.