Dit is een vegetarische variant op de traditionele carpaccio, namelijk een bieten carpaccio. Met deze dun gesneden bieten maak je super snel en makkelijk een prachtig vegetarisch voorgerecht!
Hou je van warme geitenkaas (ik wel :))? Bak de geitenkaas dan 15 minuten op een bakplaat met bakpapier op 180 graden in de oven. Je kunt de geitenkaas ook onverwarmd gebruiken, ik vind warm zelf nog net wat extra smaak geven aan het gerecht.
Snij de bieten met een mandoline of foodprocessor in dunne plakken van ongeveer 1,5 mm. Verdeel de plakjes biet over 2 borden.
Verkruimel de geitenkaas over de bieten. Strooi ook wat walnoten over de bieten.
Besprenkel de bieten met balsamico creme en geitenkaas en breng op smaak met zout, peper en tijm.
Optioneel
Garneer met wat verse blaadjes basilicum
Notities
Met dit voorgerecht kun je hele leuke kindergerechten maken. Probeer eens een vorm van een dierenhoofd te maken met de plakjesbiet. Gegarandeerd dat je kind dit interessant vindt!
De geitenkaas en noten kun je eventueel achterwege laten, of vervangen door wat creme fraiche of zuivelspread.