Deze vegetarische noedel bowl is een super puur en gezond gerecht met snijbonen, paprika, broccoli en tofublokjes. De noedel bowl is makkelijk om te maken en eenvoudig aan te passen naar ieders wensen.
400gramsnijboonalternatief: peultjes, sugar snaps of sperziebonen
1broccoli
300gramudon noedels
arachideoliealternatief: zonnebloemolie
180gramtofublokjes
1paprikaik had geel, maar andere kleur kan ook
zout
peper
Optioneel, om te garneren / serveren
1handjezwart sesamzaad
sojasaus
Instructies
Was de snijbonen en snij ze in stukjes en kook ze in ruimkokend water in ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Snij de broccoli in roosjes en kook ze in ruimkokend water in ongeveer 4-5 minuten beetgaar. Besprenkel wat olie over de groente en breng op smaak met zout en peper.
Kook de udonnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af met koud water.
Was de paprika en snij in reepjes. Verwarm een scheut arachideolie in een pan en bak hierin de paprika gaar. Roer goed door tijdens het baken. De paprika heeft ongeveer 5 minuten nodig om gaar te worden.
Haal de paprika uit de pan. Doe opnieuw een scheut olie in de pan en bak nu de tofureepjes in ongeveer 5 minuten gaar.
Haal de tofu uit de pan. Doe nog een flinke scheut olie in de pan en bak hierin kort de noedels, zodat ze wat meer smaak krijgen.
Zet 4 schaaltjes of borden klaar en leg hierop de: noedels, tofu, snijbonen en broccoli. Garneer eventueel met wat zwart sesamzaad en breng eventueel op smaak met wat sojasaus.
Notities
Kinderen vinden bowls vaak heel lekker, zeker als je ze zelf laat kiezen wat ze erin willen. Ik serveer de bowls vaak als monkey platter: allemaal verschillende bakjes met ingrediënten. De kids mogen dan zelf kiezen welke toppings ze willen. Ze moeten van mij dan minimaal 2 soorten groente kiezen. Wat ze kiezen, mogen ze zelf weten.
Maak de bowl met groente die jouw kind lekker vindt.