Met noedels kun je eindeloos veel lekkere gerechten maken. Een groot voordeel van noedels, is dat ze snel klaar zijn. Bak er wat groente en vleesvervanger bij, en je hebt in no time een super lekker gerecht. Kijk bijvoorbeeld eens deze roerbak noedels, deze frisse noedels met peultjes of deze udon noedels. Maar ook noedelsoep vind ik een echte aanrader. Vandaag maakte ik een bowl met udon noedels, groente en tofu.

Bowls

Bowlfood is helemaal hip! Van pokĆ© bowls, tot falafel bowls en pasta bowls. Je kunt er alle kanten mee op. Eigenlijk is bowl food niet heel bijzonder: het is niet veel meer dan eten uit een kom. Toch vind ik het zelf ook een leuke manier van eten. Ik maakte eerder een pokĆ© bowl, falafel bowl, taco bowl en pasta bowl en vandaag voeg ik een noedel bowl toe.

Monkey platter

Bowls zien er niet alleen leuk uit, het is ook een handige manier om iedereen zelf zijn maaltje te laten samen stellen. Maak een monkey platter met allerlei verschillende toppings en laat iedereen zelf kiezen welke toppings hij in zijn bowl wil. Dit is een leuke manier van serveren bij een etentje, maar ook erg handig met kinderen. Kids vinden het namelijk fijn om het gevoel van keuze te hebben. Een opgeschept bord is bij voorbaat al een 1-0 achterstand. Als je een kind zelf laat kiezen uit allerlei toppings, is de kans groter dat er goed gegeten wordt.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische udon noedels

Noedel bowl

Deze vegetarische noedel bowl is een super puur en gezond gerecht met snijbonen, paprika, broccoli en tofublokjes. De noedel bowl is makkelijk om te maken en eenvoudig aan te passen naar ieders wensen.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch, Fusion
TrefwoordKidsproof, Noedel bowl, Noedelbowl, Noedels, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram snijboon alternatief: peultjes, sugar snaps of sperziebonen
  • 1 broccoli
  • 300 gram udon noedels
  • arachideolie alternatief: zonnebloemolie
  • 180 gram tofublokjes
  • 1 paprika ik had geel, maar andere kleur kan ook
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren / serveren

  • 1 handje zwart sesamzaad
  • sojasaus

Instructies

  • Was de snijbonen en snij ze in stukjes en kook ze in ruimkokend water in ongeveer 8-10 minuten beetgaar.
    Snij de broccoli in roosjes en kook ze in ruimkokend water in ongeveer 4-5 minuten beetgaar. Besprenkel wat olie over de groente en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de udonnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af met koud water.
  • Was de paprika en snij in reepjes. Verwarm een scheut arachideolie in een pan en bak hierin de paprika gaar. Roer goed door tijdens het baken. De paprika heeft ongeveer 5 minuten nodig om gaar te worden.
  • Haal de paprika uit de pan. Doe opnieuw een scheut olie in de pan en bak nu de tofureepjes in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Haal de tofu uit de pan. Doe nog een flinke scheut olie in de pan en bak hierin kort de noedels, zodat ze wat meer smaak krijgen.
  • Zet 4 schaaltjes of borden klaar en leg hierop de: noedels, tofu, snijbonen en broccoli. Garneer eventueel met wat zwart sesamzaad en breng eventueel op smaak met wat sojasaus.

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden bowls vaak heel lekker, zeker als je ze zelf laat kiezen wat ze erin willen. Ik serveer de bowls vaak als monkey platter: allemaal verschillende bakjes met ingrediĆ«nten. De kids mogen dan zelf kiezen welke toppings ze willen. Ze moeten van mij dan minimaal 2 soorten groente kiezen. Wat ze kiezen, mogen ze zelf weten.Ā 
  • Maak de bowl met groente die jouw kind lekker vindt.Ā