Snelle udon noedels met snijbonen, broccoli en tofu
Dit is een snel, makkelijk en super lekker vegetarisch roerbakgerecht met udon noedels. Veel groente, knapperige tofu en heerlijk dikke mie. Voor dit gerecht heb je geen ingewikkelde sauzen of specerijen nodig. Een perfecte doordeweekse vegetarische maaltijd voor het hele gezin!
400gramsnijboonalternatief: peultjes, sugar snaps of sperziebonen
1broccoli
250gramudon noedels
arachideoliealternatief: zonnebloemolie
250gramtofublokjes
0,5chilipeper
1paprikaik had geel, maar andere kleur kan ook
2eetlepelsojasaus
1eetlepelgembersiroop
zout
peper
Optioneel, om te garneren
1handjezwart sesamzaad
Instructies
Was de snijbonen en snij ze in stukjes. Was de broccoli en snij in roosjes. Doe de snijbonen in een grote pan met kokend water en breng aan de kook. Voeg na ongeveer 4-5 minuten de broccoliroosjes toe en kook nog eens 4-5 minuten tot beide groente beetgaar zijn.
Kook de udonnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af met koud water.
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een hapjespan. Bak hierin de tofublokjes. Snij de chilipeper in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadlijsten als je niet van pittig houdt. Was en snij intussen de paprika ook in reepjes en voeg de paprika en chilipeper toe aan de tofublokjes. Bak nog eens 10 minuten.
Voeg 3 eetlepels arachideolie, de sojasaus en gembersiroop toe aan de paprika en tofu. Doe de noedels, broccoli en snijbonen erbij en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Notities
Mijn kinderen zijn gek op noedels! Het leukste is natuurlijk om Lady en de Vagebond te spelen met die lange slierten. Ik laat mijn kids dan ook lekker met de vingers eten als ze willen.
De groente in dit gerecht kun je afstemmen op jouw kind. Ik had toevallig broccoli, snijbonen en paprika in huis. Maar je kunt ook champignons, peultjes, sperziebonen of kleine maiskolfjes gebruiken!