Snelle udon noedels met snijbonen, broccoli en tofu

          Snelle vegetarische roerbak

Lekkere doordeweekse maaltijd

Deze udon noedels zijn een van mijn favoriete gerechten voor doordeweeks. Lekker snel klaar en geen gedoe met moeilijke sausjes of specerijen. De ‘woksaus’ heb ik heel erg simpel gehouden. Met sojasaus en gembersiroop creëer je namelijk een super lekkere smaakexplosie! Dit past perfect bij een roerbak gerecht.

Roerbakgerecht met udon noedels

Udon noedels zijn als het ware dikke mie slieten. Bij mij thuis is iedereen gek op mie! De kinderen vinden het leuk om Lady en de Vagebond te spelen met de mie. Ik vind het al lang best, want ze genieten van het eten en die groente gaat er ongemerkt ook lekker in! Mij hoor je niet klagen :). Ik maakte al eerder dit mie recept. Mijn kids zijn daar ook helemaal gek op!

Tofublokjes als vleesvervanger

Om dit snelle roerbakgerecht helemaal compleet te maken heb ik er tofublokjes aan toegevoegd. Tofu is 100% plantaardig en daarnaast ook nog eens rijk aan eiwitten. In mijn ogen is het daarom een hele goede en natuurlijke vleesvervanger. Even goed aanbakken totdat de tofu een beetje knapperig is en je hebt een ware verrijking voor je gerecht!

Snelle en makkelijke vegetarische recepten

Zoek je nog meer inspiratie voor snelle vegetarische recepten? Kijk dan eens op mijn ‘super snel’ pagina. Hier heb ik alle recepten verzameld die je binnen 20 minuten op tafel kunt toveren. Ideaal, toch?!

Snelle vegetarische roerbak

Snelle udon noedels met snijbonen, broccoli en tofu

Dit is een snel, makkelijk en super lekker vegetarisch roerbakgerecht met udon noedels. Veel groente, knapperige tofu en heerlijk dikke mie. Voor dit gerecht heb je geen ingewikkelde sauzen of specerijen nodig. Een perfecte doordeweekse vegetarische maaltijd voor het hele gezin!
3 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Fusion
Trefwoord: Kidsproof, Noedels, noodels, Roerbak, Udon noedels, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen alternatief: peultjes, sugar snaps of sperziebonen
  • 1 broccoli
  • 250 gram udon noedels
  • arachideolie alternatief: zonnebloemolie
  • 250 gram tofublokjes
  • 0,5 chilipeper
  • 1 paprika ik had geel, maar andere kleur kan ook
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • 1 handje zwart sesamzaad

Instructies

  • Was de snijbonen en snij ze in stukjes. Was de broccoli en snij in roosjes.
    Doe de snijbonen in een grote pan met kokend water en breng aan de kook. Voeg na ongeveer 4-5 minuten de broccoliroosjes toe en kook nog eens 4-5 minuten tot beide groente beetgaar zijn.
  • Kook de udonnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af met koud water.
  • Verwarm een flinke scheut arachideolie in een hapjespan. Bak hierin de tofublokjes.
    Snij de chilipeper in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadlijsten als je niet van pittig houdt. Was en snij intussen de paprika ook in reepjes en voeg de paprika en chilipeper toe aan de tofublokjes. Bak nog eens 10 minuten.
  • Voeg 3 eetlepels arachideolie, de sojasaus en gembersiroop toe aan de paprika en tofu. Doe de noedels, broccoli en snijbonen erbij en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op noedels! Het leukste is natuurlijk om Lady en de Vagebond te spelen met die lange slierten. Ik laat mijn kids dan ook lekker met de vingers eten als ze willen. 
  • De groente in dit gerecht kun je afstemmen op jouw kind. Ik had toevallig broccoli, snijbonen en paprika in huis. Maar je kunt ook champignons, peultjes, sperziebonen of kleine maiskolfjes gebruiken!

Voedingswaarden

Zout: 837mg | Calcium: 187mg | Vitamine C: 148mg | Vitamin A: 1812IU | Suiker: 12g | Vezels: 11g | Kalium: 691mg | Calorieën: 352kcal | Verzadigd vet: 1g | Vet: 5g | Eiwitten: 21g | Koolhydraten: 61g | Iron: 3mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Snelle vegetarische roerbak
Snelle udon noedels met broccoli, snijbonen, paprika en tofu
Pin it Print
Vegetarische witlofsalade zonder pakjes en zakjes Witlofsalade met appel, kaas en ei
Vegetarische lasagne met pompoen en venkel Herfst lasagne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling