Deze gnocchi soep is een perfecte vegetarische maaltijdsoep voor doordeweek. De soep staat binnen 20 minuten op tafel en je hebt er niet veel voor nodig.
Schil de ui en knoflook en snij deze fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten.
Was de paprika's en snij in blokjes. Voeg de paprika toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten.
Blus af met de tomatenblokjes en 600 ml water. Voeg de bouillonblokjes toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de gnocchi toe en kook nog eens 5 minuten.
Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de kookroom erdoor.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op soep met pasta erin. Het is net pasta rode saus, maar dan iets vloeibaarder.
Is jouw kind niet zo dol op gnocchi? Kies dan voor een andere pastasoort. Verse tortellini is een prima alternatief, maar je kunt ook andere verse pastasoort gebruiken.