Eenpansgerechten zijn ideaal voor een doordeweekse dag. Met één pan en een handjevol ingredienten tover je binnen 15 minuten een heerlijke vegetarische Mexicaanse maaltijd op tafel.
4eetlepelsmexicaanse kruidenmixrecept van mijn blog, of gebruik tacokruiden uit de supermarkt
200gramquinoaof 300 gram orzo
1limoen
70gramcheddar
600-800mlwater
olijfolie
1avocado
zout
peper
Instructies
Snij de ui en knoflook fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Bak de ui, knoflook en paprika met een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
Voeg na 5 minuten de quinoa en de tomatenblokjes toe. Roer ook de Mexicaanse kruiden en de sap van de limoen toe. Roer even door en schenk 600 ml water erbij. Doe de deksel op de pan en laat de quinoa gaar worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Is je quinoa snel droog gekookt? Voeg dan wat extra water toe.
Voeg vervolgens de uitgelekte bonen, mais en geraspte cheddar toe en roer er doorheen.
Serveer met een flinke klodder creme fraiche, wat plakjes avocado en verse koriander.
Notities
De meeste kinderen zijn gek op bonen en mais. Quinoa hoef ik bij mij thuis niet mee aan te komen, maar als het in een gerecht zoals deze is verwerkt, vinden ze het ineens wel lekker. De aandacht gaat dan naar de dingen die ze lekker vinden en dat scheelt.
Je kunt de quinoa eventueel vervangen door rijst, orzo of bulgur als dat beter in de smaak valt.