Mexicaans eenpansgerecht met quinoa

          Vegetarisch mexicaans quinoa
Vegetarisch mexicaans quinoa

Mexicaans éénpansgerecht met quinoa

Eenpansgerechten zijn ideaal voor een doordeweekse dag. Met één pan en een handjevol ingredienten tover je binnen 15 minuten een heerlijke vegetarische Mexicaanse maaltijd op tafel.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Texmex
Trefwoord: Eenpansgerecht, Kidsproof, Mais, Vegetarisch, Zwarte bonen
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika's
  • 480 gram zwarte bonen en/of kidneybonen uit blik, uitlekgewicht
  • 280 gram mais uit blik
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 4 eetlepels mexicaanse kruidenmix recept van mijn blog, of gebruik tacokruiden uit de supermarkt
  • 200 gram quinoa of 300 gram orzo
  • 1 limoen
  • 70 gram cheddar
  • 600-800 ml water
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de ui en knoflook fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Bak de ui, knoflook en paprika met een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
  • Voeg na 5 minuten de quinoa en de tomatenblokjes toe. Roer ook de Mexicaanse kruiden en de sap van de limoen toe. Roer even door en schenk 600 ml water erbij. Doe de deksel op de pan en laat de quinoa gaar worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Is je quinoa snel droog gekookt? Voeg dan wat extra water toe.
  • Voeg vervolgens de uitgelekte bonen, mais en geraspte cheddar toe en roer er doorheen.
  • Serveer met een flinke klodder creme fraiche, wat plakjes avocado en verse koriander.

Kidsproof tips

  • De meeste kinderen zijn gek op bonen en mais. Quinoa hoef ik bij mij thuis niet mee aan te komen, maar als het in een gerecht zoals deze is verwerkt, vinden ze het ineens wel lekker. De aandacht gaat dan naar de dingen die ze lekker vinden en dat scheelt. 
  • Je kunt de quinoa eventueel vervangen door rijst, orzo of bulgur als dat beter in de smaak valt. 

Voedingswaarden

Zout: 265mg | Calcium: 253mg | Vitamine C: 103mg | Vitamin A: 2511IU | Suiker: 15g | Vezels: 23g | Kalium: 1655mg | Cholesterol: 18mg | Calorieën: 643kcal | Verzadigd vet: 5g | Vet: 18g | Eiwitten: 28g | Koolhydraten: 99g | Iron: 7mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious

Mexicaans eten, ik kan er geen genoeg van krijgen. Bij ons staan regelmatig wraps, of andere Mexicaanse maaltijden, zoals Mexicaanse lasagne, burrito’s of nachoschotels op het menu. De meeste Mexicaanse gerechten zijn vrij makkelijk om te maken, maar dit vegetarische éénpansgerecht spant echt de kroon!

Binnen 15 minuten op tafel

Men neme een ui, knoflook en 2 paprika’s. Snij deze in stukjes en bak in een pan. Voeg de quinoa, Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en kook tot de quinoa gaar is. Voeg dan de bonen, mais en cheddar toe en serveer eventueel met creme fraiche, avocado en verse koriander. Een kind kan de was doen!

Pin it Print
Vegetarische maaltijdsoep Super snelle tomatensoep met gnocchi
Orzo met romanesco Vegetarische orzo met romanesco

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling