Deze pompoensoep is een perfecte vegetarische maaltijdsoep voor de herfst en winter. Heerlijk comfortfood en super makkelijk om te maken. De soep maak je met slechts een paar ingrediënten: pompoen, ui, knoflook en appel.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal klaar.
Was de pompoen goed. Snij doormidden, verwijder de pitten met een lepel en snij de pompoen in grove stukken. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
Pel de ui en knoflook en schil de appels. Snij alles in grove stukken. Doe de pompoen, ui, knoflook en appels in de ovenschaal. Sprenkel de olijfolie erover en wat zout en de chilivlokken. Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 30 minuten totdat de pompoen gaar is.
Doe de inhoud van de ovenschaal in een grote soeppan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Garneer optioneel met een scheutje kookroom en wat verse koriander of peterselie.
Notities
Van deze pompoensoep worden de meeste kinderen wel blij. Het is een gladde soep zonder stukjes en smaakt lekker zoet door de appel.