Geroosterde pompoensoep

         Vegetarische pompoensoep

Pompoen is een echt seizoensproduct. Vanaf september liggen de eerste pompoenen weer in de winkel en dat is het moment waarop ik meteen los ga. Ik ben namelijk gek op pompoen. Je kunt er alle kanten mee op. Ik maak er graag pasta mee, of risotto, hartige taart of curry. Maar een van de makkelijkste gerechten om te maken met pompoen, is natuurlijk pompoensoep!

Schillen of niet?

Pompoen is een verschrikkelijke groente om te schillen. Zeker de ronde pompoen is erg lastig om van de schil te ontdoen. Bij flespompoen is dit een stuk makkelijker. Maar ik heb goed nieuws: voor deze pompoensoep hoef je de pompoen niet te schillen. Gewoon even goed wassen en met schil en al in stukken snijden.

De oven doet het werk

Dit recept is super makkelijk om te maken. Je snijdt de pompoen, appel, ui en knoflook grof en doet ze in een ovenschaal. De ovenschaal gaat met wat olijfolie, zout en peper de oven in en na een half uur is de pompoen heerlijk geroosterd. Je hoeft de ingrediënten nu alleen nog maar in een pan te verwarmen en wat bouillon toe te voegen en te pureren. Klaar is kees!

Vegetarische pompoensoep

Geroosterde pompoensoep

Deze pompoensoep is een perfecte vegetarische maaltijdsoep voor de herfst en winter. Heerlijk comfortfood en super makkelijk om te maken. De soep maak je met slechts een paar ingrediënten: pompoen, ui, knoflook en appel.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Aardappel, Kidsproof, Pompoensoep, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 228kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 zure appels
  • 1 liter groente bouillon
  • zout
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 3 eetlepels olijfolie

Optioneel, om te garneren / serveren

  • 100 ml kookroom
  • verse koriander

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal klaar.
  • Was de pompoen goed. Snij doormidden, verwijder de pitten met een lepel en snij de pompoen in grove stukken. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  • Pel de ui en knoflook en schil de appels. Snij alles in grove stukken. Doe de pompoen, ui, knoflook en appels in de ovenschaal. Sprenkel de olijfolie erover en wat zout en de chilivlokken. Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 30 minuten totdat de pompoen gaar is.
  • Doe de inhoud van de ovenschaal in een grote soeppan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Garneer optioneel met een scheutje kookroom en wat verse koriander of peterselie.

Kidsproof tips

  • Van deze pompoensoep worden de meeste kinderen wel blij. Het is een gladde soep zonder stukjes en smaakt lekker zoet door de appel.

Voedingswaarde

Calories: 228kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 4g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 28mg | Sodium: 1014mg | Potassium: 1052mg | Fiber: 4g | Sugar: 21g | Vitamin A: 22117IU | Vitamin C: 31mg | Calcium: 88mg | Iron: 2mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Vegetarische pompoensoep
Geroosterde pompoensoep
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Vegetarische groentepannenkoekjes Prei fritters met feta
Tortellini met sperziebonen roomsaus Vegetarische tortellini

3 reacties op “Geroosterde pompoensoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *