Deze vegetarische pindasoep met noedels moet je absoluut eens proberen. Het is een echte smaakbom. Heb je eters of wil je wat lekkers op tafel zetten voor je gezin, probeer dan deze soep. Je zult je eters er echt mee verrassen.
Verwarm de arachideolie op middelhoog vuur in een grote soeppan. Verwijder de schil van de gember en knoflook en hak beide fijn. Voeg toe aan de olie. Let op dat de knoflook niet frituurt, dat geeft een bittere smaak. Voeg de currypasta en sambal toe en bak ongeveer een minuut mee.
Voeg 750 ml groente bouillon en kokosmelk toe. Doe de pindakaas, sap van de limoenen, sojasaus en ahornsiroop bij de rest van de bouillon en roer totdat je een glad mengsel hebt. Voeg dit nu toe aan de soep en roer goed door.
Snij de champignons in plakjes en de paprika in blokjes en voeg toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en zet dan het vuur lager, zodat het niet meer kookt. Laat ongeveer 5 minuten verwarmen. Voeg nu de woknoedels toe en laat nog eens 2 minuten op het vuur staan. Als het goed is zijn je noedels, paprika en champignons nu mooi gaar.
Serveer de soep met wat pinda's, zwart sesamzaad en fijn gesneden lente-ui.
Notities
Mijn kinderen hebben ontzettend genoten van dit gerecht. Ik heb het verkocht onder de noemer van 'pindakaas soep'. Nou dat wilde wel ;).
Houdt jouw kind niet van pindakaas, dan is deze soep waarschijnlijk geen succes.
De groente kun je aanpassen naar groente naar smaak.