Wraps met gegrilde pompoen, zwarte bonen, guacamole en vega nuggets
Wraps kun je oneindig mee variëren. Deze wraps met gegrilde pompoen, zwarte bonen, vega nuggets en guacamole zijn de perfecte wraps voor de herfst en winter. De nuggets geven een krokante bite en de pompoen zorgt voor een heerlijke zachte smaak.
240gramzwarte boon(uitlekgewicht). Blik van 400 gram
1rode ui
280gramvega nuggets
Guacamole
4avocado
2eetlepelscitroensap
1-2theelepelssriracha saus
Overig
8mini (volkoren) wraps
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de pompoen en verwijder eventueel het pompoenzaad met een lepel. Snij in plakken en vervolgens in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Leg de pompoen op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en cayennepeper. Bak de pompoen ongeveer 15 minuten in de oven.
Schil de rode ui en snij in dunne ringen. Giet de zwarte bonen af. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Guacamole
Snij de avocado's in de lengte doormidden (schil kun je er nog omheen laten). Verwijder de pit met een lepel en lepel de avocado's uit de schil. Doe in een kom en prak fijn. Voeg de citroensap toe en de srirachasaus naar smaak. Breng op smaak met zout en peper.
Tot slot..
Bak de nuggets in ongeveer 5 minuten goudbruin in een scheut olijfolie in een koekenpan. Keer de nuggets zodat beide kanten mooi bruin kleuren.
Verwarm de wraps. Ik doe dit één voor één in een koekenpan, maar het kan ook tegelijk in de magnetron.
Serveer alle ingrediënten apart op tafel zodat iedereen zijn eigen wraps kan samenstellen, of beleg de wraps met: zwarte bonen, gegrilde pompoen, rode ui, guacamole en nuggets.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op wraps. Het zijn net pannenkoeken.
Ik serveer wraps altijd als monkeyplatter: wraps met allemaal schaaltjes met de toppings. Ze mogen van mij zelf kiezen wat ze op hun wrap doen, maar daar moeten wel ten minste twee groentesoorten bij zitten. Dat werkt bij ons altijd perfect!