Wraps zijn altijd een goed idee!

Yes, weer een nieuw recept met wraps! Want wraps zijn altijd een goed idee, althans, bij ons thuis wel. Ik ben zelf gek op wraps en de kids vinden het ook heerlijk, dus bij ons thuis staat er regelmatig een wrap recept op tafel. Onlangs maakte ik nog super lekkere wraps met sperziebonen. Ook mijn wraps met gegrilde bloemkool vind ik echt heel erg de moeite waard. Mijn favoriete gerecht met wraps blijft toch wel de Mexicaanse monkey platter, waarbij iedereen zijn eigen wrap kan vullen met een ruime keuze van lekkere toppings.

Vandaag deel ik een wrap recept voor de herfst en wintermaanden, namelijk met gegrilde pompoen!

World Vegan Month

Wist je dat de maand november in het teken staat van World Vegan Month? In deze maand gaan mensen de challenge aan om een maand lang veganistisch te eten. Ik eet al sinds m’n zestiende vegetarisch en af en toe veganistisch. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met name kaas niet uit mijn dieet wil schrappen en daarom niet volledig overstap naar een vegan dieet. Maar een tandje minder vind ik wel een heel goed plan, dus daarom vind ik de World Vegan Month een heel tof initiatief! Door (vaker) plantaardig te eten draag je bij aan het milieu en het is ook nog eens heel goed voor je lichaam.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Recept met vega(n) nuggets

Het recept dat ik vandaag met je deel is, in het kader van de vegan maand, helemaal veganistisch. Normaal gesproken eet ik wraps graag met creme fraiche en/of feta. Deze zuivelproducten heb ik nu links laten liggen, maar de smaak is er niet minder om!

Ik maakte deze wraps met vega nuggets van Vegafit. Zij benaderden me met de vraag of ik een recept wilde maken met één van hun producten in het kader van de World Vegan Month en dat vond ik een toffe uitdaging. Zoals je misschien wel weet kook ik niet zo vaak met vleesvervangers. Ik kook er eigenlijk alleen mee als ik het iets vind toevoegen.

Uit het ruime assortiment van 100% plantaardige en duurzame vleesvervangers van Vegafit, koos ik ervoor om te werken met de vega nuggets. De producten van Vegafit kun je trouwens vinden in de schappen en online winkel van AH. Er is een ruime keuze, van vega balletjes en diverse burgers. Ik moet je eerlijk zeggen dat de producten hier thuis heel goed in de smaak vielen! Benieuwd naar meer recepten met deze vleesvervangers? Check ze hier op de website van Vegafit.

Makkelijke guacamole

De nuggets geven een lekkere bite aan de wraps en dat combineert heerlijk met de zachte gegrilde pompoen en de zwarte bonen. Om het af te maken heb ik een hele simpele guacamole gemaakt van avocado, zout, limoensap en wat sriracha saus. Sriracha Saus is een pittige chilisaus die heerlijk smaakt bij avocado. Je kunt het ook gebruiken in Aziatische gerechten. Of eigenlijk elk gerecht waarbij je wat spice wilt toevoegen. Dit is waarschijnlijk de meest simpele guacamole ooit, maar smaakt echt heerlijk!

Op naar meer vegan recepten?

Ik doe niet mee met de World Vegan Month, maar vind het wel een heel goed initiatief! Het maakt me weer even extra bewust van wat ik naar binnen werk en daarom ga ik deze maand zeker nog vaker vegan eten! DOe jij ook mee met een dagje vegan?

Wraps met gegrilde pompoen, zwarte bonen, guacamole en vega nuggets

Wraps kun je oneindig mee variëren. Deze wraps met gegrilde pompoen, zwarte bonen, vega nuggets en guacamole zijn de perfecte wraps voor de herfst en winter. De nuggets geven een krokante bite en de pompoen zorgt voor een heerlijke zachte smaak.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Mexicaans
TrefwoordKidsproof, Vegan, Veganistisch, Vegetarisch, Wraps
Porties4 personen

Ingrediënten

 • 500 gram pompoen ongeveer een halve pompoen
 • cayennepeper
 • zout
 • olijfolie
 • 240 gram zwarte boon (uitlekgewicht). Blik van 400 gram
 • 1 rode ui
 • 280 gram vega nuggets

Guacamole

 • 4 avocado
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1-2 theelepels sriracha saus

Overig

 • 8 mini (volkoren) wraps

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
 • Was de pompoen en verwijder eventueel het pompoenzaad met een lepel. Snij in plakken en vervolgens in blokjes van ongeveer 1×1 cm. Leg de pompoen op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en cayennepeper. Bak de pompoen ongeveer 15 minuten in de oven.
 • Schil de rode ui en snij in dunne ringen.
  Giet de zwarte bonen af. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Guacamole

 • Snij de avocado's in de lengte doormidden (schil kun je er nog omheen laten). Verwijder de pit met een lepel en lepel de avocado's uit de schil. Doe in een kom en prak fijn. Voeg de citroensap toe en de srirachasaus naar smaak. Breng op smaak met zout en peper.

Tot slot..

 • Bak de nuggets in ongeveer 5 minuten goudbruin in een scheut olijfolie in een koekenpan. Keer de nuggets zodat beide kanten mooi bruin kleuren.
 • Verwarm de wraps. Ik doe dit één voor één in een koekenpan, maar het kan ook tegelijk in de magnetron.
 • Serveer alle ingrediënten apart op tafel zodat iedereen zijn eigen wraps kan samenstellen, of beleg de wraps met: zwarte bonen, gegrilde pompoen, rode ui, guacamole en nuggets.

Kidsproof tips

 • Mijn kinderen zijn gek op wraps. Het zijn net pannenkoeken. 
 • Ik serveer wraps altijd als monkeyplatter: wraps met allemaal schaaltjes met de toppings. Ze mogen van mij zelf kiezen wat ze op hun wrap doen, maar daar moeten wel ten minste twee groentesoorten bij zitten. Dat werkt bij ons altijd perfect!