Comfort food in de herfst en winter, dat is deze vegetarische maaltijdsoep met pompoen, pasta en linzen. De soep is heerlijk gevuld en lekker verwarmend. Kinderen zijn ook gek op deze soep.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Zet ook een blender klaar.
Was de pompoen en snij in blokjes van ongeveer 1x 1 cm. Verdeel de pompoen over de bakplaat. Giet de tomatenblokjes over de pompoen. Besprenkel met olijfolie, zout en wat chilivlokken. Bak de pompoen en tomaat ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is.
Snij intussen de ui en knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook voor 2 minuten. Schil de wortel, was deze en snij in plakken of halve plakken. Voeg de wortel toe aan de ui en bak nog eens 5 minuten.
Maak intussen de groente bouillon van 1 liter water en 2 bouillonblokjes. Doe de pompoen en tomaat in een blender, samen met 500 ml bouillon en pureer tot een gladde massa.
Voeg de pompoen-tomatensaus toe aan de wortel. Voeg ook de rest van de bouillon toe, de koksmelk, pasta en de laurierblaadjes. Kook de soep ongeveer 8 minuten totdat de pasta bijna gaar is. Giet de linzen af, voeg toe aan de soep en kook deze 2 minuten mee. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes. Voeg eventueel extra chilivlokken toe.
Serveer de soep met een flinke klodder creme fraiche.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op pasta in de soep! Ik vind het een ideale manier om kinderen onbewust groente te laten eten. In deze soep zit namelijk pompoen, tomatenblokjes en wortel verwerkt. Daarnaast ook nog een dosis gezonde linzen.
Houdt jouw kind niet van stukjes? Leg de wortel, ui en knoflook dan ook op de bakplaat in de oven en bak en pureer deze mee. Laat de linzen eventueel achterwege.