Soep met pasta, dat doet het heel goed bij ons thuis. Mijn kinderen zijn gek op pasta en op soep en als ik die twee combineer, dan weet ik zeker dat iedereen heerlijk geniet van het eten. Ik heb al eerder een super lekkere gnocchisoep, een minestrone en een tortellini soep op mijn website staan. In het kader van de herfst leek het me leuk om een pastasoep te maken met pompoen.

Comfort soep

In de herfst en winter zet ik graag een verwarmende en vullende soep op tafel. Het eet makkelijk en smaakt super comfortabel. Soepen met pasta zijn hier uitermate geschikt voor!

Gegrilde pompoen

De basis voor de soep is een puree van pompoen, tomatenblokjes en groente bouillon. Deze puree maak je door de pompoen en tomatenblokjes te grillen en vervolgens te pureren.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Goed gevuld

Deze soep is super goed gevuld. Pompoen is al vullend van zichzelf. Daarnaast zorgen de pasta en bruine linzen voor een verzadigd gevoel. Je hoeft dus geen brood te serveren bij deze soep. Mocht je de soep tƩ gevuld vinden, dan kun je ervoor kiezen om de linzen of de pasta achterwege te laten.

Pompoen pastasoep met linzen

Comfort food in de herfst en winter, dat is deze vegetarische maaltijdsoep met pompoen, pasta en linzen. De soep is heerlijk gevuld en lekker verwarmend. Kinderen zijn ook gek op deze soep.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch
KeukenFusion, Italiaans
TrefwoordKidsproof, Linzen, Maaltijdsoep, Pastasoep, Pompoen, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 600 gram pompoen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • chilivlokken
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram wortel
  • 270 ml kokosmelk
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 blokjes groente bouillon
  • 200 gram pasta naar keuze
  • zout
  • peper
  • 265 gram linzen uitlekgewicht; blik van 400 gram
  • 100 gram creme fraiche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Zet ook een blender klaar.
  • Was de pompoen en snij in blokjes van ongeveer 1x 1 cm. Verdeel de pompoen over de bakplaat. Giet de tomatenblokjes over de pompoen. Besprenkel met olijfolie, zout en wat chilivlokken. Bak de pompoen en tomaat ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is.
  • Snij intussen de ui en knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook voor 2 minuten.
    Schil de wortel, was deze en snij in plakken of halve plakken. Voeg de wortel toe aan de ui en bak nog eens 5 minuten.
  • Maak intussen de groente bouillon van 1 liter water en 2 bouillonblokjes.
    Doe de pompoen en tomaat in een blender, samen met 500 ml bouillon en pureer tot een gladde massa.
  • Voeg de pompoen-tomatensaus toe aan de wortel. Voeg ook de rest van de bouillon toe, de koksmelk, pasta en de laurierblaadjes. Kook de soep ongeveer 8 minuten totdat de pasta bijna gaar is.
    Giet de linzen af, voeg toe aan de soep en kook deze 2 minuten mee. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes. Voeg eventueel extra chilivlokken toe.
  • Serveer de soep met een flinke klodder creme fraiche.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op pasta in de soep! Ik vind het een ideale manier om kinderen onbewust groente te laten eten. In deze soep zit namelijk pompoen, tomatenblokjes en wortel verwerkt. Daarnaast ook nog een dosis gezonde linzen.Ā 
  • Houdt jouw kind niet van stukjes? Leg de wortel, ui en knoflook dan ook op de bakplaat in de oven en bak en pureer deze mee. Laat de linzen eventueel achterwege.Ā 
Vegetarische maaltijdsoep met pompoen en pasta
Pompoen pastasoep