Deze vegetarische wraps zijn gevuld met vegetarisch gehakt, courgette, paprika, zwarte bonen en mais. Het is een fluitje van een cent om te maken. Een perfect en gezond texmex feestmaal! De enchillada's bak je in de oven en daardoor is dit een super handig meal prep gerecht.
2-3eetlepelsMexicaanse kruidenmixzelfgemaakt of een zakje, naar smaak
250gramcherrytomaten
250gramzwarte boonuitlekgewicht (blik van 400 gram). Alternatief: kidneybonen
150grammais
8mediumwraps
100mlcreme fraiche
230gramtaco saus
75gramgeraspte kaas
Optioneel, om te serveren
nacho chips
Instructies
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak ongeveer 1 minuut. Was intussen de courgette en de paprika en snij in blokjes. Voeg toe aan de ui en roer goed door. Bak ongeveer 5 minuten.
Voeg vervolgens het vegetarisch gehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe en bak nog eens 5 minuten.
Was de cherrytomaatjes en snij doormidden. Doe de cherrytomaten in de pan en bak nog eens 5 minuten mee. Giet de bonen en mais af en doe in de pan. Roer goed door.
Zet intussen de oven aan op grillstand en verwarm de oven voor. Zet een ovenschaal klaar en vet deze in.
Verdeel wat van de gehaktvulling op wrap (ik gebruik ongeveer 2 opscheplepels vulling per wrap. Leg de vulling in het midden van de wrap, in een streep van voor tot achter. Rol de wrap daarna strak op en leg in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de rest van de wraps. Leg de wraps dicht tegen elkaar aan.
Verdeel de tacosaus over de wraps, strijk vervolgens de creme fraiche erover en strooi tot slot de gerapste kaas over de wraps. Verwarm de wraps ongeveer 5 minuten op grillstand in de oven totdat de kaas mooi is gesmolten.
Notities
Mijn kids zijn gek op wraps. Zolang het in een wrap zit, kan ik het vullen met wat ik wil.
Werkt dat bij jouw kind niet? Kies dan zelf welke groente je de wraps mee vult.
Desnoods maak je voor jouw kind een aparte wrap met vulling die hij wel lekker vindt.