Vegetarische enchilada’s

         Vegetarische wraps uit de oven burrito's

Bij ons thuis is iedereen gek op Mexicaans. Meestal eten we Texmex met wraps. Als ik zeg dat we wraps gaan eten, dan zitten de kids meteen al aan tafel, zo lekker vinden ze het. Wij eten dan ook regelmatig Mexicaans. Mijn favoriete Mexicaanse maaltijd is de monkey platter, wat in het Mexicaans dus fajita heet (zie hieronder). Ik ben ook heel erg fan van mijn wraps (die eigenlijk enchilada’s blijken te zijn) met zoete aardappel.

Wraps, burrito’s, taco’s, enchilada’s en nog meer

Iedere keer als ik bij de Mexicaan uit eten ga, moet ik weer even nadenken. Wat is ook alweer het verschil tussen wraps, burrito’s, taco’s en enchilada’s? Misschien vind jij dit ook lastig uit elkaar te houden. Ik zet daarom de verschillen even op een rij, al is het alleen maar voor mezelf als reminder ;). Ik maakte dit recept en moest het daarna weer opzoeken: is het nou een burrito of een wrap? Het bleek een enchilada te zijn: een gevulde en opgerolde wrap, afgebakken met wat saus, room en kaas in de oven.

Hieronder het hele overzicht onder elkaar!

Tortilla – Tortilla is wat wij in de volksmond ‘wrap’ noemen; dat zachte ronde ding dat wij vullen. Het is een soort plat brood, gemaakt van mais- of tarwemeel. Tortilla’s heb je in verschillende formaten, van mini, tot medium en large.

Wrap – De Hollandse benaming voor tortilla.

Taco – Een dubbel gevouwen, gevulde tortilla heet een taco. In Nederland zijn taco’s hard, maar de traditionele taco is zacht.

Burrito – Een burrito is een grote opgevouwen tortilla, gevuld met allerlei lekkers, zoals zwarte bonen en mais.

Enchilada – Een enchilada is een gevulde en vervolgens opgerolde tortilla. De enchilada bak je af in een ovenschotel, met wat taco saus, room en/of kaas erover.

Fajita – Een fajita is een losse tortilla, met daarbij allerlei losse ingredienten. Iedereen maakt aan tafel zijn eigen fajita met alle ingredienten. Ik noem deze wrap variant vaak een monkey platter.

Quesadilla – Een quesadilla bestaat uit twee op elkaar gelegde wraps, gevuld met groente of vlees en kaas. De wraps worden aan beide kanten gebakken in een pan en vervolgens in punten gesneden. Een perfecte snack!

Enchilada’s dus

Dit recept zijn dus enchilada’s: gevulde wraps met vegetarisch gehakt, courgette, paprika en tomaat. De wraps rol je op en bak je met wat tacosaus, creme fraiche en kaas in de oven. Voilà!

Vegetarische wraps uit de oven burrito's

Vegetarische enchillada’s

Deze vegetarische wraps zijn gevuld met vegetarisch gehakt, courgette, paprika, zwarte bonen en mais. Het is een fluitje van een cent om te maken. Een perfect en gezond texmex feestmaal! De enchillada's bak je in de oven en daardoor is dit een super handig meal prep gerecht.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Texmex
Trefwoord: Burrito’s, Enchillada’s, Kidsproof, Vegetarisch, Vegetarisch gehakt, Wraps
Porties: 4 personen
calorieën: 412kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 2-3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix zelfgemaakt of een zakje, naar smaak
  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram zwarte bonen uitlekgewicht (blik van 400 gram). Alternatief: kidneybonen
  • 150 gram mais
  • 8 medium wraps
  • 100 ml creme fraiche
  • 230 gram taco saus
  • 75 gram geraspte kaas

Optioneel, om te serveren

  • nacho chips

Instructies

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak ongeveer 1 minuut. Was intussen de courgette en de paprika en snij in blokjes. Voeg toe aan de ui en roer goed door. Bak ongeveer 5 minuten.
  • Voeg vervolgens het vegetarisch gehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Was de cherrytomaatjes en snij doormidden. Doe de cherrytomaten in de pan en bak nog eens 5 minuten mee.
    Giet de bonen en mais af en doe in de pan. Roer goed door.
  • Zet intussen de oven aan op grillstand en verwarm de oven voor. Zet een ovenschaal klaar en vet deze in.
  • Verdeel wat van de gehaktvulling op wrap (ik gebruik ongeveer 2 opscheplepels vulling per wrap. Leg de vulling in het midden van de wrap, in een streep van voor tot achter. Rol de wrap daarna strak op en leg in de ovenschaal.
    Doe hetzelfde met de rest van de wraps. Leg de wraps dicht tegen elkaar aan.
  • Verdeel de tacosaus over de wraps, strijk vervolgens de creme fraiche erover en strooi tot slot de gerapste kaas over de wraps. Verwarm de wraps ongeveer 5 minuten op grillstand in de oven totdat de kaas mooi is gesmolten.

Kidsproof tips

  • Mijn kids zijn gek op wraps. Zolang het in een wrap zit, kan ik het vullen met wat ik wil. 
  • Werkt dat bij jouw kind niet? Kies dan zelf welke groente je de wraps mee vult. 
  • Desnoods maak je voor jouw kind een aparte wrap met vulling die hij wel lekker vindt. 

Voedingswaarde

Calories: 412kcal | Carbohydrates: 48g | Protein: 25g | Fat: 16g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 33mg | Sodium: 820mg | Potassium: 1122mg | Fiber: 12g | Sugar: 15g | Vitamin A: 2985IU | Vitamin C: 106mg | Calcium: 257mg | Iron: 4mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Vegetarische prei stamppot Prei stamppot met Aziatisch gekruide vega balletjes
Vegetarische hartige taart met broccoli en paprika Vegetarische quiche met groente

4 reacties op “Vegetarische enchilada’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *