De risotto met venkel is super zacht en heerlijk romig van smaak. Een fluitje van een cent om te maken. Het is een heerlijk smaakvol vegetarisch gerecht die ook geliefd is bij kinderen. Een ideale vegetarische gezinsmaaltijd dus. De risotto staat binnen een half uur op tafel.
Snij de ui fijn en bak deze ongeveer 2 minuten in 25 gram boter en voeg dan de risottorijst toe. Roer goed door en bak de risotto ongeveer 1-2 minuten totdat deze glazig oogt.
Was de venkel, verwijder de harde kern en snij de venkelknollen in kleine stukjes. Voeg toe aan de risotto en bak een paar minuten mee.
Maak de groente bouillon en blus de risotto af met een flinke scheut groente bouillon en blijf goed roeren. Zet je pan nu wat lager, op middenhoog vuur. Als je bouillon verdampt is, giet je wat nieuwe bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door en laat de bouillon opgenomen worden door de rijst. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap met opgieten van de bouillon net zo lang totdat de rijstkorrels gaar zijn. De rijst mag een lichte bite hebben. Dit duurt meestal zo'n 20-30 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je rijst gaar is.
Roer de creme fraiche door de risotto en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Notities
Kinderen vinden het vaak lekker als je de venkel heel klein snijdt. Dan is er minder om over te zeuren ;).
Een alternatief is, om de venkel in stukjes te koken in een apart pannetje en vervolgens te pureren en toevoegen aan de risotto als de rijst bijna gaar is.