Deze vegetarische tandoori met bloemkool is een super smaakvol Indiaas gerecht. De tandoori marinade wordt gemaakt op basis van Griekse yoghurt en Indiase kruiden en specerijen. Dit recept is makkelijk om te maken.
500grambloemkoolIk had 1 kleine bloemkool van 900 gram. Daar bleef 500 gram roosjes van over.
150grambasmati of gele rijst
Marinade
2cmgember
2teentjesknoflook
500gramGriekse yoghurt
2theelepelgaram masala
1,5theelepelscayennepeper
0,5theelepelkurkuma
0,5theelepelzout
2eetlepelscitroensap
1eetlepelzonnebloemolie
Raita
250gramGriekse yoghurt
0,25komkommer
1teentjeknoflook
zout
peper
5takjesverse koriander
Instructions
Was de bloemkool en snij in roosjes. Schil de gember en knoflook en snij fijn. Doe de gember en knoflook, samen met de andere ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare bak en meng goed. Voeg de bloemkool toe en zorg dat alle bloemkoolroosjes goed in de marinade zitten. Sluit de bak met een deksel en zet 15-30 minuten in de koelkast.** hoe langer hoe beter; je kunt de marinade zelfs een nacht laten intrekken voor nog meer smaak.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Leg de bloemkoolroosjes, inclusief de marinade op de bakplaat en schuif in de oven. Bak in ongeveer 20 minuten gaar.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak intussen de raita. Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje. Snij de knoflook fijn, rasp de komkommer en hak de koriander fijn. Voeg de knoflook, komkommerrasp en koriander toe aan de yoghurt. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de bloemkool tandoori met rijst en de raita.
Notes
Als je kids van bloemkool houden, dan is dit gerecht zeker een aanrader.
Zo niet, dan is het alsnog het proberen waard, omdat de marinade een andere smaak geeft aan de bloemkool.
Houd eventueel wat rauwkost achter de hand, dan kunnen de kids altijd nog rijst met rauwkost eten.