Rijst met bonen, of bonen met rijst: een gezond en voedzaam recept voor bonen met rijst. Vol met eiwitten, vezels en vitaminen. Eenvoudig te maken en perfect voor een vegan maaltijd.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Latijns amerika
Trefwoord: Bonen, Rijst, Vegan
Servings: 4personen
Calories: 644kcal
Author: Nienke
Ingredients
250gramzilvervliesrijst
4eetlepelolijfolie
150gramboerenkool
1ui
2teentjesknoflook
2paprika
1courgette
1theelepelkomijnzaadgemalen
1theelepelkorianderzaadgemalen
0,5theelepelkerriepoeder
1theelepelpaprikapoeder
400gramwitte bonenuit blik
400 gramlinzenuit blik
400 gramkidneybonenuit blik
1 blokjegroente bouillon
2eetlepeltomatenpuree
150mlwater
Instructions
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan. Roerbak hierin de boerenkool voor ongeveer 3 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
Verwarm de andere helft van de olijfolie in de hapjespan.
Snijd de ui en knoflook fijn en bak in de olie voor ongeveer 2 minuten.
Was de paprika en courgette en snijd in blokjes. Doe ze in de pan en bak 5 minuten.
Voeg de korianderzaad, komijnzaad, kerriepoeder en paprikapoeder toe en bak nog eens een minuut.
Giet de blikken met peulvruchten af onder de kraan. Doe de witte bonen, linzen en kidneybonen toe in de pan.Voeg ook de tomatenpuree, bouillonblokje en het water toe. Roer goed door en laat 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Serveer de bonen met rijst en gebakken boerenkool.
Notes
Even eerlijk: mijn kinderen stonden niet te applaudiseren toen ik de pan op tafel zette, maar ze hebben er heerlijk van gegeten!
Het is best een toegankelijke maaltijd voor kinderen namelijk.
Je kunt de peulvruchten eventueel los van elkaar verwarmen en apart op tafel serveren. Dan kan je kind zelf kiezen welke bonen hij/ zij wil eten. Zo geef je je kind een keuze. Dat helpt vaak goed.